10 Октомври, 2019 19:55 3 848 20

На Острова: Посланикът ни подкрепя своеволията на англичаните срещу България

На Острова: Посланикът ни подкрепя своеволията на англичаните срещу България - 1
Снимки: talksport.com

Радио talksport публикува на своя сайт разговор между посланика на България в Англия Марин Райков и английския журналист Джим Уайт.

Припомняме, че футболистите на островитяните заплашиха да напуснат терена на стадион “Васил Левски”, ако преценят, че са обиждани на расистка основа, без да се съобразяват с правилата на УЕФА.

По този повод въпросното радио твърди, че англичаните са получили подкрепа и от посланика на България на Острова Марин Райков.

Ето какво се казва в публикацията:

“Бившият министър-председател Марин Райков подкрепя играчите да напуснат терена, ако получат обиди на расова основа по време на квалификацията”, е заглавието на статията.

“Бившият министър-председател на България е уверен, че няма да има расистки инциденти по време на квалификацията на Англия за Евро 2020 в София - но ще подкрепи Трите лъва, ако напуснат терена заради расистки обиди към играчите. Марин Райков, който в момента е посланик на България в Обединеното кралство, говори пред talkSPORT в четвъртък по повод предстоящия мач в София, като един от основните акценти е потенциалният расизъм”, пишат още англичаните, след което припомнят изказването на Тами Ейбрахам (Челси) и заплахите на футболистите, че няма да се съобразят с правилата на УЕФА, а ще напуснат терена когато си поискат и без да дават обяснение на официалните лица.

След това следва изречението: “И Райков ще подкрепи Англия, ако напусне терена, докато играта продължава”, а после е цитиран и българският посланик.

“Разбира се, че ще (ги подкрепя), казва той в разговор с Джим Уайт. - Бих направил същото. Недопустимо е. Но оставам оптимист, че този мач ще донесе много емоции и взаимно уважение”, казва Райков, който е премиер на България за два месеца през 2013 година.

На Острова: Посланикът ни подкрепя своеволията на англичаните срещу България
Снимки: talksport.com

“Това предизвика огромни коментари в българските медии и официалните представители на българския футбол отхвърлят подобно поведение. Лично аз съм уверен, че подобни реакции вече няма да се появят и ако се случат, трябва да има радикална реакция, за да не се толерира подобно поведение. Колкото и изолирани да са подобни инциденти, по никакъв начин не можем да се гордеем с тях и категорично ги осъждаме. Сигурен съм, че огромното мнозинство от българските фенове ще подходят с уважение и искрено се надявам да не станем свидетели на подобни проблеми”, допълва Марин Райков.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добри от Добрич

    12 24 Отговор
    Българските фенове от агитките са идиоти, за които 3-4 псувни са вместо добър ден. От друга страна в Англия е расизъм да наречеш някого „черен”. Така че расизъм в Б-я си има, а на БФС изобщо не им пука какво се пее по трибуните, важното е аккохол да има в изобилие.
    Българите като отидат на острова и стават едни възпитани и кротки, а тука се крият в тълпата и псуват, обиждат.
    От БФС като разправят, че нямало расизъм, лъжат като дърти комунисти.

    Коментиран от #3, #14

  • 2 Пилотът Гошу

    29 1 Отговор
    Къф пък премиер е бил тоя... Временен... 2 месеца... То Герджиков беше два пъти по-дълго време.. Тея го изтипосали сякаш е бил минимум 2х 4 години...
  • 3 Пилотът Гошу

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Добри от Добрич":

    Абе баш англичани да мрънкат за хулигани, дето са им създателите... Иначе всички футболни фенове са специален вид идиоти.... Играчите после ядат и пият заедно, а глупаците отвън се пребиват.
  • 4 ХА ХА ХА

    10 14 Отговор
    ПРОСТОТИЯТА КОМУНИСТИЧЕСКА НЯМА КРАЙ НА ПРОПАГАНДИТЕ !
  • 5 Геро

    25 3 Отговор
    Е тва, не е новина, кога български посланик е защитавал Българите зад граница. Те са там да си бръщолеват колко са либерални и най любимата им реплика е "оправяйте се"

    Коментиран от #20

  • 6 Запознат

    26 3 Отговор
    Този "Убавец" беше консул в Chicago,явно му се ослаждат подобни длъжности,макар че за нищо не става!
    Типичната мазна подлога🤮👎👎👎
  • 7 Хосе

    17 1 Отговор
    Да се набие на кол консула
  • 8 Фен на България

    9 2 Отговор
    Тия зсщо не си погледнат повлечите които идват по стадионите.Ами насаждат искуствено напреженна.По големи боклуци от брекзит-фенове:Няма.
  • 9 Кой68

    3 1 Отговор
    Не бих се учудил......
  • 10 Има си хас

    13 2 Отговор
    Тоя торбест плъх дето сам се предлага и назначава за посланик (Плювню алелуя) и майка си ще продаде за някой паунд отгоре
  • 11 българин

    6 9 Отговор
    В Англия, както и в останалите цивилизовани държави, расизмът е за утрепките. А ние се правим на луди и толерираме хулигани и неонацисти, които ни излагат по света!!

    Коментиран от #19

  • 12 Много ясно

    6 1 Отговор
    Много ясно, и аз подкрепям
    всеки нормален човек е против омразата.
  • 13 Мръсен слагач и родоотстъпник

    7 2 Отговор
    Заради изконния си мерак “ да се харесаме на чужденците” затрихме собствения си народ и родина! И на този плужек ние му плащаме заплатата! Позор!
  • 14 Петко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Добри от Добрич":

    Драги ми добри,не обиждай дъртите комунисти на лъжци.За разлика от сегашното поколение,това са почтени хора с морал и достойнство.Това,че има хора с различно от твоето политическо мислене,не ти дава правото да упражняваш простотийте си,на техен гръб.Ако не зачиташ политическото им мислене,имай уважение към хората на възраст по- голяма от твоята.Бръщоленето на глупости,потвърждава колко е деморализирано и с промити мозъци,част от младото поколение.
  • 15 Източна Европа,батенце!

    1 0 Отговор
    Копувам,кило банани,и си мятам по наследниците на робите по англйските плантаций! Айде некой джендър,негъро-любец да ме спре!
  • 16 мюмюн

    1 1 Отговор
    samodowolnata mu usmivka kazwa wsi4ko
  • 17 сиси

    2 1 Отговор
    И тоя спермояд ще ни защитава интересите? Оставка слагач долен!
  • 18 Два въпроса

    1 0 Отговор
    Питам се кога британски посланик ще декларира подкрепа на чужденци срещу британци?Колко часа след това ще е отзован лично от кралицата?
  • 19 Свобода на словото

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "българин":

    Добре де,ако някой е черен,аз как да го нарека?-Снежко ли?
  • 20 Eistee

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Геро":

    Какво да защитава? Някоя мижитурка, скрита зад гърба на другите, анонимна в тълпата, как съсипва имиджа на България? Това ли да защитава? Не е ли по-добре да се концентрираме върху защитата на истински стойностните неща, които всъщност са България - изкуство, наука, спорт, трудолюбие, гостоприемство, толерантност, история, мъжество? Точно както прави посланикът. Защо да защитава прости и лошо възпитани помияри, които в безсилието си вредят и съсипват с две приказки това, което други са градили с десетилетия? Истинските мъже мълчат, когато любимият им отбор губи. Фустите и късопишковците отварят големи усти.