Last news in Fakti

11 Октомври, 2019 07:00 1 928 0

Нови 7 мача предстоят днес по пътя към финалите на Евро 2020

  • евро 2020-
  • квалификации-
  • черна гора-
  • българия

Най-интересната разбира се е гостуването на България в Черна гора

Нови 7 мача предстоят днес по пътя към финалите на Евро 2020 - 1
Снимка: БГНЕС

Нови седем мача предлага днешната програма на квалификациите за Евро 2020. Разбира се, ние чакаме с най-голям интерес гостуването на нашия национален отбор в Черна гора.

На старта на борбата в група "А" двата тима завършиха наравно в София, като "лъвовете" изравниха от несъществуваща дузпа. Сега домакините са амбицирани за реванш. Съперниците са на дъното в класирането с по 2 точки и единствени в групата нямат победа до момента.

В Прага Чехия приема фаворита Англия, който е безгрешен след първите си 4 мача - 4 победи и голова разлика 19:4. "Трите лъва" разгромиха чехите с 5:0 през март, но сега със сигурност ги очаква доста по-труден мач. Победа днес ще класира Англия на еврофиналите. Британците са в серия от 43 поредни мача без загуба в квалификации. За чехите е важно да измъкнат нещо днес, защото имат само точка преднина пред Косово в битката за второто място.

В група "В" фаворитите имат лесни домакинства. Шампионът Португалия излиза срещу Люксембург на "Жозе Алваладе" в Лисабон. "Мореплавателите" спечелиха последните си два мача от квалификациите, но преди това записаха две равенства и изостават на 5 точки зад лидера Украйна, който пък приема Литва. Отборът на Андрей Шевченко прави много силна кампания - 4 победи и 1 равенство, със само един допуснат гол. Литовците загубиха с 0:3 от Украйна у дома и едва ли ще имат сили за изненада в Харков.

В група "Н" е много интересно. Начело с по 15 точки са Франция и Турция, но и двата тима имат тежки изпитания днес. "Петлите" гостуват на Исландия с ясното съзнание, че не могат да си позволят грешка. През март те разбиха същия съперник с 4:0, а освен това никога не са губили в 14-те си мача срещу Исландия. Турция пък ще е домакин на Албания в опит да продължи отличната си серия от началото на квалификациите. През календарната 2019 година турците изиграха 5 мача и спечелиха всеки от тях. Последният двубой от групата е между аутсайдерите Андора и Молдова.

Програмата:

Група "А":
Черна гора - България
Чехия - Англия

Група "B":
Португалия - Люксембург
Украйна - Литва

Група "Н":
Андора - Молдова
Исландия - Франция
Турция - Албания


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА