Last news in Fakti

11 Октомври, 2019 13:06 2 630 6

21-годишен грък детронира Джокович

  • тенис-
  • джокович-
  • стефанос циципас

Циципас надви четирикратния шампион и защитаващ миналогодишната си титла с 3:6, 7:5, 6:3

Поставеният под №6 Стефанос Циципас сложи край на участието на световния №1 Новак Джокович на тазгодишното издание на турнира от категорията “Мастърс” в Шанхай. 21-годишният грък надви четирикратния шампион и защитаващ миналогодишната си титла в китайския град Джокович с 3:6, 7:5, 6:3 в среща от 1/4-финалите.

Мачът всъщност започна идеално за Джокович, който спечели първото подаване на съперника си и това позволи на сърбина да поведе с 3:0 в резултата. В седмия гейм Джокович имаше известни проблеми на свой сервис и трябваше да спасява брейкпойнт, но лидерът в световната ранглиста се справи и се доближи до спечелването на първата част при 5:2. При 5:3 Ноле сервираше за сета и с гейм на 30 изпълни задачата.

В първите пет гейма на втората част нямаше дори точка за пробив, но след това Джокович отрази два брейкпойнта при 15:40, за да се пребори за 3:3. След това отново сервиращите печелеха безпроблемно подаванията си до 6:5 за гръцкия тенисист. Сервирайки за влизане в тайбрек, Джокович се пропука и Циципас изравни резултата в сетовете.

В решаващия трети сет Джокович трябваше да се измъква от 0:40 в четвъртия гейм и в крайна сметка не издържа. Циципас проби, а след това затвърди брейка лесно за аванс от 4:1. При 5:3 Циципас сервираше за победата и поведе с 40:0. Джокович отрази първите два мачбола, но при третия се предаде и младият грък постигна една от най-големите победи в кариерата си.

На 1/2-финалите Циципас ще играе с поставения под №3 Даниил Медведев (Русия). Финалистът от US Open се справи в два сета с италианеца Фабио Фонини (№10) - 6:3, 7:6 (4).

Малко преди победата на Циципас срещу Джокович стана ясно, че гръцкият тенисист се е класирал за Финалния турнир на ATP в Лондон през ноември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди ЮЛ

    3 1 Отговор
    Браво!
  • 2 гост

    0 1 Отговор
    позволило е на сърбина да поведе?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    РУСКИТЕ ДВОЙНИЦИ-ДУБЛИКАТИ ЗАВЗЕМАТ ТЕНИС ЕЛИТА !!!! МАЙКАТА НА ЦИЦИПАС Е РУСКИНЯ !?!? ЗВЕРЕВ ;РУБЛЬОВ ;МЕДВЕДЕВ;ЦИЦИПАС И .......... ????????
  • 5 Пловдив

    0 0 Отговор
    Утре на финала играят двама руснака!Медведев ще бие,той е следващият #1в света!
  • 6 София

    0 1 Отговор
    а Дришо дей бре !?