13 Октомври, 2019 16:30 2 682 1

Сър Алекс Фъргюсън към Ериксон през 2006: Ще те убия, ако...

  • свен-йоран ериксон-
  • сър алекс фъргюсън-
  • заплаха-
  • преди световното 2006г.-
  • уейн рууни

Фъргюсън настоявал Уейн Рууни да не бъде включван в националния отбор за Мондиала в Германия

Сър Алекс Фъргюсън към Ериксон през 2006: Ще те убия, ако... - 1
Източник: БГНЕС

Бившият селекционер на Англия шведът Свен-Йоран Ериксон направи шокиращо разкритие за закана за убийство от страна на сър Алекс Фъргюсън. Това той направи в интервю пред английския вестник "Таймс". Заплахите били отправени преди Световното първенство през 2006 година, а в основата на скандала бил тогавашният нападател на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор - Уейн Рууни.

Фъргюсън настоявал нападателят да не бъде включван в националния отбор за Мондиала в Германия, тъй като не бил напълно възстановен от контузия.

Ето каква разказва пред ''Таймс'' Ериксон: "Най-удивителното беше, че Алекс ми се обади в седем сутринта или дори по-рано. Беше бесен - не попита дори как съм, а направо започна да крещи - ''Ще те убия, ти си приключил''. Но аз представлявах отбора на Англия и нямах право да отстъпвам. Чувайки, че Алекс ще ме убие, ако се обадя на Рууни, отговорих: „Какво става с теб?''. Но той продължи да крещи и аз разбрах, че няма смисъл да разговаряме. Казах му: ''Алекс, ще заведа Рууни на Световното първенство. А сега - хубав уикенд. Чао.''

А всъщност Рууни игра в три мача за Англия на въпросното Световното първенство през 2006 г. Той пропусна само първата среща с Парагвай. След отпадането на 1/4-финала от Португалия Ериксон напусна националния отбор.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам

    8 7 Отговор
    Фъргюсън още го е яд дето Ериксон взе последната КЕШ с Лацио срещу Манчестър, Салас ги наниза с глава. А между другото така е крещял и по Барбуков че ако играе за България и се контузи край с кариерата му, и нашия предпочете паричките и си измисли набързо легенда що няма да играе повече за националния