Last news in Fakti

13 Октомври, 2019 20:05 4 366 7

Шарл Льоклер с две наказания, Ферари отнесе солена глоба

  • шарл льоклер-
  • две наказания-
  • ферари-
  • глоба-
  • формула 1

По-рано днес Макс Верстапен беше бесен, че Льоклер няма наказание

Шарл Льоклер с две наказания, Ферари отнесе солена глоба - 1
Снимка: БГНЕС

Стюардите на Гран при на Япония наложиха две наказания на Шарл Льоклер след края на състезанието на пистата Сузука. Първото е 5 секунди за удара с Макс Верстапен по време на началната обиколка. Втората санкция е 10 секунди за управление по трасето на представляващ опасност автомобил. Пилотът на Ферари остана на трасето след сблъсъка с Верстапен, въпреки че имаше повреди по предното си крило. Страницата се откъсна и падна, разтрошавайки се във въздуха, докато той обсъждаше с екипа си дали да влиза в бокса, предаде ClubS1.bg.

Наказанията означават, че Льоклер отива една позиция назад в класирането – седми, а Даниел Рикиардо заема шестото място. Веднага след финала Льоклер обясни, че се е ударил във Верстапен заради нестабилност в колата си. Пилотът на Ред Бул обаче бе особено ядосан от ситуацията и риторично попита какво трябва да стори съперникът му, за да бъде наказан от стюардите.

Шарл бе на втора позиция на стартовата решетка – на първа редица до съотборника си Себастиан Фетел, който взе полпозишъна по-рано сутринта. И двамата обаче не потеглиха добре на старта. Това позволи на съперниците им да се борят за по-предни позиции.

По време на състезанието стюардите разгледаха инцидента с Верстапен и първоначално постановиха, че няма да има последствия. Малко по-късно се върнаха към ситуацията, но с уточнението, че ще разследват след финала.

В решението се посочва, че Льоклер и Верстапен са един до друг в първи завой. При приближаването към втори Шарл е от вътрешната страна, където пилотът на Ред Бул му е оставил достатъчно пространство.

''Кола 16 обаче губи сцепление в предната част, движейки се зад друг автомобил, при което внезапно отива към външната част на пистата, удря кола 33 и я избутва от трасето. Загубата на сцепление е причина за контакта и не е умишлена. Пилотите обаче знаят въздействието на други болиди и кола 16 е трябвало да предвиди тази възможност. Ето защо носи по-голямата вина за инцидента'', се казва още в решението.

Стюардите разкритикуваха и отбора на Ферари заради това, че не са прибрали Льоклер при положение, че пораженията върху автомобила му бяха видими. Тимът е глобен с 25 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 13 Отговор
    Мижаво извинение на Ферари и техният млад пилот. Ясно е на всеки, че когато влезе с висока скорост от вътрешната страна, то се получава презавиване и изпускане на сцеплението в предницата, както каза и Макс, всеки пилот знае това за завой Номер 2. След това се видя каква мизерия направи по трасето и как се разпиляха карбоновите парчета докато той искаше да остане да кара. Обаче най-мизерното в цялото състезание бе прецакването на Хамилтън, самият отбор му нареди да влезе и му подбра неподходящи гуми, което го обрече и вместо да го оставят да кара последните 10 обиколки до края и ако трябва да се брани от застигащите го, те го задължиха да влезе и го прецакаха, макар че гумите му бяха на 70% ресурс още в зеленото, което значи много наличен капацитет.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Scuderia

    24 6 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Какво означава че са го прецакали?Той влезе в прозореца на питване като всички други,това че Фетел сложи софт не означава нищо,от самото начало беше ясно,че ще е състезание с 2 стопа.Искам и да помоля коментаторите на Диема да спрат явно да демонстрират пристрастията си към Мерцедес и Верстапен.Писна ми всеки път да слушам неоснователни коментари за Ферари и да слушам постянното лизане на г*за на Хамилтън.Отблъскващо е и писва.

    Коментиран от #5

  • 3 Баш майстора

    10 2 Отговор
    Най върлия фен на Ферари е "Момчи" както го нарича Жоро, преди години като почваха сезоните той така се вживяваше че даваше титлата на Ферари още в началото на сезона ,последно така коментира и миналата година ,сега взе да е долу горе с по въздържани коментари въпреки че на моменти изпада в комични ситуации отново.
  • 4 справедливост

    6 2 Отговор
    Харесвам Льоклер, но си беше виновен. А Ферари са си мафия във Ф1.
  • 5 Коментара

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Scuderia":

    Заради ММ (не е Мики Маус а Момчил Манчев) си гледам Ф1 по чужди канали. Карачи, Кучета .... наслушах се на тъпотиите му и на бързото и несвързано говорене на Гошето... Безумна хумореска са!
  • 6 123

    0 0 Отговор
    уххх дайте ми на мен тея 49 хил лв, да си сменя таралясника с нещо по-свястно
    пък си ги наказвайте със секунди там във ф1
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.