14 Октомври, 2019 14:13 2 620 2

УЕФА разследва козируването на турците

  • турция-
  • уефа-
  • сирия-
  • войници

От турската федерация посветиха победата на войниците, които се бият в Сирия

УЕФА разследва козируването на турците - 1
Снимка: Twitter

Европейската футболна асоциация ще започне разследване срещу националния отбор на Турция, след като футболистите от тима козируваха при победния гол на Дженк Тосун във вратата на Албания в петък.

Турците спечелиха срещата с 1:0 с гол в последните секунди, а играчите и треньорското ръководство си направиха подобна снимка и в съблекалнята след мача. Въпросната случка става само дни след началото на военната операция, която предприе Турция на територията на съседна Сирия.

Самият Тосун сложи фотоса си в профила си в “Инстаграм” с послание: "За нашата нация, особено за тези, които рискуват живота си за нея."

От турската федерация също посветиха победата на войниците, които се бият в Сирия.

Според УЕФА обаче това може да се сметне за политически символ, който централата не допуска. Говорителят на централата Филип Тоунсенд заяви, че козируването се разглежда като провокация и добави, че това действие ще бъде разгледано сериозно от компетентните органи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост2

    5 2 Отговор
    Надписа от снимката е ЯСЕН,някой пак търси под вола теле!
  • 2 отврат

    10 5 Отговор
    Естествено, че е неподходящо. Ако някой ги нападаше, е по-приемливо, а те нахлуват в чужди територии. Това не е аргумент за храброст