Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 16:42 5 873 13

Легенда на ЦСКА пред ФАКТИ: В клуба никога не е имало такава анархия

  • цска-
  • иван василев-
  • черно море-
  • национален отбор-
  • бфс-
  • красимир балъков

Левски са преди нас, Локо Пд са преди нас, а ние ще се борим за четвъртото място, каза още Иван Василев

Легенда на ЦСКА пред ФАКТИ: В клуба никога не е имало такава анархия - 1
Снимка: cska.bg

"ЦСКА изживява най-тежките си години в историята. Никога не е било такава анархия при "армейците". Това каза пред ФАКТИ легендата на "червените" Иван Василев.

Василев има записани 117 мача с екипа на ЦСКА. Остана в историята на родния футбол като най-резултатния десен защитник в европейските турнири (3 гола) в 24 международни срещи и един от малкото ни футболисти, играли в три ½-финални мача в турнира за КЕШ (сега Шампионската лига).

"Причината за случващото се в ЦСКА трябва да си я търсят вътре в клуба. Аз съм на 500 километра. Тези, които са близо до отбора, те могат да назоват истинските причини за случващото се в любимия ми клуб. Пенев, Якимов, Жеков, Никодимов, Йорданов и другите могат да подскажат на г-н Гриша Ганчев къде са проблемите.. Но това, което чета по медиите и което ми казват приятели и бивши съотборници, е потресаващо. Няма друг клуб, в който да се сменят толкова често треньори", каза Василев.

"Не знам кой я прави тази селекция, но с тези футболисти, това е абсолютният максимум. Играчите са от "кварталите" на Бразилия и няма как да се сравняват с тези на Лудогорец. Не могат и да се доближат до тях, не да се сравняват. В Разград играчите са "маркови". Класа. Най-голямата подигравка е Тони Уот. Гледах мача за Купата с някакъв "селски отбор". Този футболист вкара гол и направи три обиколки на пистата. Е, той щом срещу такъв съперник изпитва такава радост, ми е ясен. Ако е голям играч няма да се зарадва така.. Бил съм толкова години треньор и имам претенциите, че разбирам от футбол. В ЦСКА са ми минали най-хубавите години от кариерата. Затова ми е болно да гледам отбора. Левски са преди нас, Локо Пд са преди нас, а ние ще се борим за четвъртото място. Болно ми е", каза още една от живите легенди на "армейците".

"Спомням си едно време как се поддържаше стадионът. Имаше войници, които живееха там и едно листо да падне на земята го вдигаха. Сега е трагедия. А стадионът ни се намира на най-хубавото място в София".

Василев не пропусна и другия си любим клуб - варненския Черно море. "Впечатляващо и повече от очаквано е представянето на "моряците" през настоящия сезон. Няма отбор, който да е напуснат от най-добрите си петима футболисти, и да успее да се съвземе толкова бързо. Но Илиан Илиев показа как става това. Четох изказванията на Илиан и това на Георги Илиев. Съжалявам, че такива имена във футбола ни водят полемики. Но трява да отбележа, че Илиан е напълно прав. Всяка дума е истина и подплатена с факти. Обаче ще си позволя да отправя една критика към него - всичко това трябваше да излезе и да го каже пред обществеността веднага след случилото се. На него най-му отиваше да го направи. Уважавам ги и двамата, но Черно море не са го създали Илиан Илиев, Георги Илиев, Иван Василев, Божил Колев и др. Черно море е на 107 години и ще стане на 1000. Така че Черно море е емблема и стои над всичко и всички".

Василев коментира и националния ни отбор.

"Критикуват Краси Балъков за представянето на тима ни в квалификациите. Хвърля се вината на националния селекционер и БФС. Имаме 10 мача без победа, а днес след срещата с Англия очакванията са те да станат 11... И 20 да станат, няма да е виновен Балъков. Лъчо Танев хубаво го каза - в мачовете от родния шампионат трябва задължително да играят четирима българи. И то през всички 90 минути. Защото Балъков трябва да взема играчи от лидерите в първенството, от подредените клубове. А в Лудогорец и ЦСКА има по един българин. От кой отбор да взема футболисти за националния? От Дунав Русе или от Витоша Бистрица!?!? Трябва да се наблегне на школите, защото те правят футболисти. А защо не правят - причините са много. Когато едно дете отиде в академията на роден клуб, първото нещо, което го питат е - какво работи баща ти. Ако е метач, няма да стане футболист. Ако е богат - ще играе, но пак не се знае дали ще стане от него нещо. Защото за това се иска мая и талант. ", завърши Иван Василев.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    17 4 Отговор
    Нормално. Това никога не е било ЦСКА!
  • 2 яажя

    10 6 Отговор
    В Литекс е тотална анархия
  • 3 уеишщ

    10 4 Отговор
    оранжевото ЦСКА
  • 4 pisna mi

    9 2 Отговор
    Крайно време е да се отърсим от грандоманията. Бяхме Гранд преди време. Действителността е различна - причините са друга тема. Ако лежим на старата слава ще станем като Левски - евротрагедия безкрай, отпадане от Вадуц Лихтенщайн (3-та дивизия в Швейцария) и бараж след бараж за да отпаднат от поредния футболен анонимник. .. Продайте чужденците, заемете се сериозно с младежите и юношите от клубната школа. Не е фатално, че няколко години няма да сме сред медалистите в българското п-во, ще се отпуснат и 3-4-5 евротурнира, но ще се изгради отбор стъпил на солидна основа - собствените кадри. Естествено плюс няколко подходящи привлечени от други български клубове. Вижте Хърватия и Чехия - работят точно по този начин и постепенно нивото се вдига. .. А проекти като Лудогорец са колос на глинени крака - ще изчезнат внезапно както се и появиха. Примера е Литекс. ... ЦСКА завинаги в сърцата и знайте, че където е текло пак ще тече !
  • 5 Левски 1914

    6 4 Отговор
    Цска ФАЛИРА Литекс НЕ Е Цска.
  • 6 999

    5 2 Отговор
    К`во питате всеки ден кой реди отбора? Гришата го реди. А като се качи на черешата буди в 3.00ч сутринта треньорите за по чашка и да им реди състава. Анархията е най-най-отгоре.

    Коментиран от #11

  • 7 ддд

    7 2 Отговор
    То да е анархия само в ЦСКА ,с мед да ги намажеш.
  • 8 гого

    2 6 Отговор
    тоа василев да не забравя че вече няма войници безплатна работна ръка
  • 9 vasik atanasova

    3 0 Отговор
    това е моят приятел КАТИЛА
    да е жив и здрав !!!
  • 10 Гара Дембеле

    0 1 Отговор
    А в БКП РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ ВЕЧЕ 30ГОДИНИ ЗА КАЧЕСТВЕНИ ФУТБОЛИСТИ СЕ ПЛАЩА НЯМА АРМИЯ КОЯТО ДА РАБОТИ АНГАРИЯ ЗА ПО-ЛЕКА СЛУЖБА И ОРИГИНАЛ ЦСКА ДОГОДИНА ВЛИЗА В А ГРУПА А ВИЕ СТЕ МЕНТЕ ДРУГАРЮ ПАРТИЕН СЕКРЕТАР ТЪРСЕЩ ДОБАВКА КЪМ ПЕНСИЯТА СИ!

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Цонко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гара Дембеле":

    Стига бе милиционери, като че лески е от 30 години отбор и сте с екипи на майор на корема
  • 13 цЕсКи лЕсЕкА

    0 0 Отговор
    Треньорите по школите пускат да играят децата на тези които са им платили! Не се гледа талант и качества!