15 Октомври, 2019 10:24 1 345 2

Украйна удари Португалия и е на Евро 2020

  • яремчук-
  • украйна-
  • класиране-
  • евро 2020-
  • квалификация-
  • роналдо-
  • дузпа-
  • червен картон-
  • португалия

Роналдо и компания ще трябва да треперят за класирането си

Украйна удари Португалия и е на Евро 2020 - 1
Снимка: БГНЕС

Украйна надви у дома европейския шампион Португалия с 2:1 в мач от квалификационна група B и е поредният тим, който си гарантира участие на Евро 2020.

Срещата в Киев започна с по-активна игра от страна на Кристиано Роналдо и компания, но въпреки това Роман Яремчук (6) даде ранна преднина на домакините с четвъртия си гол за 10 мача с националния тим на Украйна. След гола гостите опитаха да упражнят натиск, но атаките им не успяваха да затруднят отбраната на домакините, които пък удвоиха аванса си чрез Андрей Ярмоленко (27), който се разписа след асистенция на Виталий Миколенко. Това беше първи гол за нападателя за националния отбор през 2019 година. До края на полувремето португалците се хвърлиха в атака. На два пъти Бернардо Силва се озова в опасни ситуации, но в първия случай Пятов спаси удара, а след това беше спрян от бранителя Матвиенко. В 41-ата Роналдо стреля извън наказателното поле и топката прелетя над вратата.

След почивката в игра за „мореплавателите“ се появиха Жоао Феликс и Бруно Фернандеш на местата на Гонсало Гедеш и Жоао Моутиньо, а в 54-ата минута Пятов спаси вратата си след силен удар на Роналдо. Гостите продължиха да натискат и в 71-ата минута Украйна остана с човек по-малко на терена, след като Степаненко получи втори жълт картон за игра с ръка в наказателното поле. Кристиано Роналдо (72-дузпа) намали изоставането, но до края на мача обсадата на наказателното поле на Украйна не даде резултат. В добавеното време и гредата помогна на Пятов след удар на Данило.

Така Украйна събра 19 точки на върха в групата и се класира за европейското първенство. Португалците остават втори с 11 точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    3 1 Отговор
    Роналдо още реве вече 24 часа не спира горкият красавец
  • 2 Borislav Popov

    6 3 Отговор
    Браво на братята украинци, искренно се радвам за тях ! Вчера гедах мача, стадиона в Киев беше препълнен, запалянковците подържаха отбора си с голям хъс, целия стадион беше в жълто-сини цветове, а футболистите им се отблагодариха със сърцата и всеотдайна игра и биха не кой да е, а еврошампионите от Португалия, начело с Роналдо.