Last news in Fakti

15 Октомври, 2019 21:20 3 129 34

Балъков излезе с позиция след расисткия скандал

  • красимир балъков-
  • бфс-
  • българия-
  • англия-
  • расизъм

Бала се извини на англичаните

Балъков излезе с позиция след расисткия скандал - 1

Селекционерът на България Красимир Балъков публикува своята позиция след вчерашния мач с Англия и последвалите нападки по негов адрес, че подкрепя расизма. Чуждестранни медии скочиха на Бала, след като думите на специалиста след мача относно поведението на публиката бяха преиначени.

Дами и Господа,

"Категорично осъждам и отхвърлям расизма като норма на поведение, която противоречи на съвременните човешки отношения. Това е предразсъдък, идващ от миналото, който трябва да бъде изкоренен завинаги.

Лично аз съм работил като треньор в редица български отбори с много тъмнокожи играчи. Никога не съм правил разлика между футболистите спрямо цвета на кожата. Напротив - винаги с желание и загриженост съм се включвал в редица инициативи в подкрепа на бедстващи и хора в нужда, подпомагал съм организации, които работят във връзка с каузи, свързани с равенството и помощта за хора в неравностойно положение.

Думите ми преди мача с Англия, че расизъм в България няма, бяха насочени към вътрешното ни първенство. Единични случаи може би, но като цяло в глобален мащаб, категорично такъв проблем не е съществувал. Огромното мнозинство от публиката не участва в това. Така бе и на мача с Англия.

Искам да кажа нещо много ясно: при положение, че е имало обиди на такава основа, аз като селекционер на националния отбор поднасям своите извинения на английските футболисти и всички, които се чувстват засегнати.

В същото време се обръщам към хората, които използват обидни квалификации спрямо мен в личната ми фейсбук страница, че това е некоректно, а думите ми са извадени от контекст и ако това не спре, ще предприема правни действия в своя защита.

Красимир Балъков


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 носърчета

    43 3 Отговор
    Айде стига стига сте се обянявали точно на тия, които са си изградили колониалната империя на основата на расизма ! Имайте малко достойнство и ги пратете тия англези да вървят на мадара си !

    Коментиран от #11

  • 2 Умберто

    5 3 Отговор
    Какъв Бала бре?Това е Балъка!Бала чак,тидиии....холиуд
  • 3 изнудвачите на ЕС

    29 1 Отговор
    Англичаните са имали роби в Африка. Биели са ги и са ги мъчели. Къдети и да са отишли е имало завземане на територии и пограм над местните. А в днешни дни в к.к. Слънчев Бряг англичаните лазят пияни по улиците,повръщат,насират се, псуват, обиждат,крещят и бият и рушат където са отишли в чужбина на футболни срещи. Фена който е поченал в София преди мача чета че е бил с доза наркотици. Да се видят ко представлавят и най-вече да се сетят че те изнудват ЕС да им играе по свирката. Искат да се махат ама да ползват привилегиите. Те са надменни. И аз сега обобщавам всички както те нас. Впрочем те ни смятат за втора ръка хора. Това е дискриминация. И аз търпя къде мога да работя, къде не, условия.........Обиден съм. УЕФА да накаже и феновете на Барселона - ОСВИРКВАТ ХИМНА НА Ш.ЛИГА НА ВСЕКИ МАЧ!!! Да, ама Барселона вади парииииии....................

    Коментиран от #18

  • 4 Предполгам че

    37 0 Отговор
    официалната позиция на Стоичков е: Абе ще ви *** ****** *****, ******* ***** ****** *** * ******* английска.
  • 5 Анти милиционер

    20 2 Отговор
    Как си личи, че дивият Еврокатун не се управлява от европейци... бялата раса тръгна сама срещу себе си. Под еврейски диктат. Това е.
  • 6 Фен

    17 4 Отговор
    Балъков, подавай оставка и не се излагай с дупене!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кой68

    11 1 Отговор
    Когато липсва елементарно домашно възпитание ще е тъй.....Навремето имаше лозунг-"Семейството е здравата клетка на обществото"?Сега със демокрацията/свободия/ и евроАтлантическите ценности го докарахме че не общество,а за племе не ставаме?
  • 9 Eeee

    19 1 Отговор
    Стига сте ги толерирали тия негри.

    Коментиран от #15

  • 10 Анти милиционер

    13 1 Отговор
    Никога по никакъв повод бели хора не биха тръгнали срещу себе си, сами да се обиждат на "расисти". Запонете - НИКОГА! Никога не е било. Причината за това е, че този цигански еврокатун, в който военни с автомати обикалят Париж, Лондон, Берлин и други подобни смърдящи кенефи, не се управлява от европейци. А от жидове.
  • 11 Менгеле.

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "носърчета":

    На 100/ процента съм съгласен с теб на черното неможе да кажеш бяло, а в случая крадеца вика дръжте крадеца.....
  • 12 Последния софиянец

    17 0 Отговор
    Значи на мен могат да ми викат маймуна, а на негър не. Е кой тогава е дискриминиран, аз или той.
  • 13 Търновец

    5 2 Отговор
    Докато беше треньор на Етър, отборът стана в апогей. Остави Етър - потънаха и Националният и Етър.
  • 14 Тръмп

    4 7 Отговор
    След този Позор,как има срам да говори за нещо друго освен за Оставката си???:):):)Вината била на играчите,а той е невинен и облечен в бяло!!!:):):)Балък!!!:):):)Не може да излъже никой освен себе си!!!:):):)
  • 15 Jurgen Klopp

    4 10 Отговор

    До коментар #9 от "Eeee":

    Само Бай Ганьо, който е ходил два пъти в Гърция на плажа и три пъти в Турция на пазара,може да изкаже такова мнение.Жалко,че в 21век има заблудени като тебе,които се мислят за нещо специално щото са бели.Светът е голям и място под слънцето има за всеки.Между другото Рахиим Стърлинг /негъра/ работи за около 200000£ на седмица.А ти Ганьо расист със самочувствие до небесата?

    Коментиран от #16, #19, #29

  • 16 Менгеле.

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Jurgen Klopp":

    Няма значение за колко работи тоя Рахиим Стърлинг явно не следиш дебата говорим за това че е роден от маймуна и ще умре като маймуна през оная работа ни е колко земал на седмица теб явно те интересуват парите отивай тогава на магистралата да изкарваш извънредни.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ееее

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Jurgen Klopp":

    На негрите мястото им е в Африка.
  • 20 Братя Българи

    8 2 Отговор
    Многорасовите общества са най-проблематичните! Навсякъде по света една раса е лидер по престъпленията в пъти.
    Не се поддавайте на Соросоиди и т.н. интересчии. Те се борят за личните си интереси, като жертват обществото за себе си.
    Дълг на всеки Българин е да запазим България каквато си е: Славянобългарска, бяла държава. Соросоиди сори! Бог да пази България!

    Коментиран от #22

  • 21 Братя Българи

    5 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    Следващия път на стадионите с лозунги: "Да запазим България Славянобългарска, бяла държава. Бог да Благослови България.
    Амин!"
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Братя Българи

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "Eistee":

    Негрите са примитивна изостанала раса. Образовай се малко! Нямам време да ти изнасям лекции по генетика. Прочети за кривата на бел.

    Доказано е, че са генетично по-нисък интелект.
    Имат си Африка, там да си стоят.

    Коментиран от #25

  • 24 Протестър

    0 0 Отговор
    Поради тази причина не съм фен на футбола! Софт версията на гладиаторските борби! Футвола е, като любовта! Но когато става въпрос за пари, се изчерпва любовта! Някой запитва ли се, защо богатите инвестират във футболни клубове? Ако познаете имате лайка във Фейсбук- безплатно?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Протестър

    0 0 Отговор
    Защото тъгуват с вашите емоции!
  • 27 Протестър

    0 0 Отговор
    Търгуват!
  • 28 Но сърче

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Eistee":

    No- sir- che! Албиноните с са съЗдали толкова страдания на земята , както никой друг народ!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Братя Българи

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Eistee":

    Напълно си заблуден по въпроса: "...Нoбeлoвият лaурeaт Джeймc Уoтcън, пoмoгнaл зa oткривaнeтo нa cтруктурaтa нa чoвeшкoтo ДНК, зaгуби чacт oт нaучнитe cи титли зaрaди нaпрaвeни рacиcтки кoмeнтaри, прeдaдe VОX.

    Тoй кoмeнтирa връзкaтa нa рaca и интeлигeнтнocт и гeнeтикa, c кoeтo cи нaвлeчe гнeвa нa мнoзинa. Тoвa oбaчe нe e първият му пoдoбeн кoмeнтaр. Пo врeмe нa тeлeвизиoннo интeрвю Уoтcън изрaзил нaучнoтo cи мнeниe, чe гeнитe ca причинaтa дa имa рaзликa при тecтoвeтe зa интeлигeнтнocт при бeлитe и чeрнoкoжитe. Cпoрeд нeгo бeлитe ca пo-интeлигeнтни прирoднo oт тъмнoкoжитe хoрa.

    Oт лaбoрaтoриятa „Кoлд Cпрингc хaрбър” в Ню Йoрк, къдeтo Уoтcън e рaбoтил в прoдължeниe нa пoчти чeтири дeceтилeтия, oпрeдeлихa кoмeнтaритe му кaтo „бeзрaзcъдни”. “Ocъждaмe изпoлзвaнeтo нa нaукaтa кaтo oпрaвдaниe зa прeдрaзcъдъци”, кoмeнтирaхa oт „Кoлд Cпрингc хaрбър”. Уoтcън пoлучи Нoбeлoвa нaгрaдa прeз 1962 гoдинa c кoлeгитe cи Мoриc Уилкиc и Фрaнcиc Крик, c кoитo oткривa двoйнaтa cтруктурa нa ДНК.

    Зaрaди зaбeлeжкитe cи Уoтcън зaгуби рaбoтaтa cи в прecтижнa лaбoрaтoрия в унивeрcитeтa в Кeймбридж прeз 2007 г. Cлeд пocлeднитe кoмeнтaри, Уoтcън щe ce рaздeли c пoчeтнитe cи титли, включитeлнo „прoфecoр хoнoриc кaузa” към прecтижния унивeрcитeт.

    https://fakti.bg/world/355202-svetilo-v-naukata-belite-sa-po-umni-ot-tamnokojite

    Коментиран от #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Не се ли досещате

    1 0 Отговор
    Че това с расизма, побоищата и дрогата, си е чиста провокация. Изглежда като дирижиран скандал. Българите, които са участвали са били подведени, манипулирани. Защо не обявите имената на замесените в скандалите и не покажете снимки?
  • 33 Пепа

    1 1 Отговор
    Най слаб треньор Балъков ?Кога ще подаде оставка тоя смешник ? Оставка Балъков ?
  • 34 Eistee

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "Братя Българи":

    Нобелов лауреат от 1962 година? Ти знаеш ли на колко лазарника е този човек? На 91. Знаеш ли какви деменции има и какви личностни промени са настъпили при този индивид? Ако правилно те разбирам, ти ми цитираш как някой е направил грешката на живота си. Казал е глупост. Сега ти я мултиплицираш. Какво доказва това, че един човек в заблуда цитира друг човек в заблуда? Мисли малко! Използвай го този мозък, дето ти е даден. Каква полза, ако според Джеймс Уотсън си генетично надарен с превъзхождащ другите раси интелект, ако не си правиш труда да го използваш за елементарен анализ на прости факти и се излагаш по форумите като кифладжия?