Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 16:31 2 468 1

Александър-Арнолд влезе в "Рекордите на Гинес"

  • александър-арнолд-
  • ливърпул-
  • асистенции-
  • рекорд-
  • гинес

Той стана защитникът с най-много асистенции в един сезон

Александър-Арнолд влезе в "Рекордите на Гинес" - 1
Снимка: БГНЕС

Десният краен бранител на Ливърпул Трент Александър-Арнолд официално записа името си в книгата "Световни рекорди на Гинес". 21-годишният англичанин заслужи това признание с изключителните си офанзивни качества. Александър-Арнолд направи 12 асистенции за Ливърпул в Премиър лийг през миналата кампания, което е рекорд за голови подавания на бранител в рамките на един сезон. Общо асистенции на Арнолд във всички турнира бяха 16.

Още по-сладко за играча на Ливърпул е, че той подобрява рекорд, който до момента държаха двама играчи на Евертън - Анди Хинчклиф (1994/95) и Лейтън Бейнс (2010/11).

"За мен това е чест. Винаги съм искал да се впускам в атака и да помагам на отбора да създава колкото е възможно повече възможности. Момчетата обаче са тези, които пращат топката в мрежата. Футболът е колективна игра и без моите съотборници този рекорд не би бил възможен", заяви Александър-Арнолд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд

    7 1 Отговор
    Какви рекорди записва Гинес направо ме свива стомаха.