Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 22:24 1 585 16

Григор Димитров отпадна още на старта в Стокхолм

  • димитров-
  • загуба-
  • втори кръг-
  • куери-
  • тенис-
  • стокхолм-
  • турнир

Българският тенисист загуби с 1:2 сета от Сам Куери и напусна надпреварата

Григор Димитров отпадна още на старта в Стокхолм - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров приключи рано участието си на турнира в Стокхолм, който спечели през 2013 година. Българинът беше елиминиран още в първия си мач, отстъпвайки на Сам Куери в срещата им от втория кръг. Григор допусна обрат и загуби от американеца, който е №50 в световната ранглиста - 7:6(7), 3:6, 6:7(3).

Димитров, който беше поставен под №2 в схемата, спечели по инфарктен начин първия сет след тайбрек. Куери отвърна на удара и изравни - 1:1. Американецът показа по-здравите нерви и в третия сет, в който се стигна до решителен тайбрек. В него Григор взе едва 3 точки и беше елиминиран от турнира. Мачът продължи 2 часа и 14 минути, а Куери заби 25 аса - с 16 повече от Димитров, който почиваше по право в първия кръг.

Преди тази им среща Григор беше загубил само сет в трите им мача, които бяха играли до момента.

Първи сет
Димитров започна отлично и спечели на нула откриващото си подаване в мача, като при 40:0 направи ас от втори сервис. Куери отговори със силен първи сервис-гейм, в който Григор успя да взе само точка.

Второто подаване на Димитров в срещата не бе така безпроблемно като първото. Дори мина през точка за пробив за Куери, въпреки че хасковлията имаше аванс от 40:15. В крайна сметка нашето момче взе гейма - 2:1.

След това Григор и Куери печелеха лесно геймовете си. При 5:4 в своя полза Димитров успя да притисне американеца, стигайки до 30:0 след убийствен минаващ удар от много трудна позиция, който принуди Куери да сбърка на мрежата. Американецът обаче направи обрат до 40:30 и въпреки че геймът мина през дюс Куери се измъкна - 5:5.

Тайбрекът беше логичната развръзка на първия сет на фона на играта, като и в него Григор започна отлично. Българинът направи ранен мини-пробив за аванс от 2:0. След това поведе с 4:1, а при 6:2 имаше 4 поредни сетбола, но Куери съумя да изравни до 6:6. В крайна сметка Григор стигна до 9:7 и спечели първия сет.

Втори сет
Димитров и Куери продължиха да печелят лесно подаванията си, но това се промени в шестия гейм. В него сервиращият Гришо се озова в много тежка позиция при 0:40 и още в следващата точка допусна грешка с форхенд по правата, който се спря в мрежата. Първият пробив в мача бе факт и бе затвърден набързо от американеца, който поведе с 5:2 в резултата. Последва размяна на по още един гейм и победителят трябваше да бъде определен след изиграването на трети сет.

Tрети сет
Първият гейм на решаващата трета част не мина по най-гладкия за Григор начин, който бе на косъм от двойна грешка при 30:30. Куери поиска намесата на системата за видеоповторения “Ястребово око” и тя показа, че топката е попаднала в полето, макар и на милиметри от аута, след втория сервис на българина. Това помогна на 28-годишния хасковлия да спечели гейма, но Куери бе безпощаден на свой сервис и много бързо изравни - 1:1.

В следващите геймове нямаше точки за пробиви, но при 4:4 Димитров бе опрян до стената. Българинът трябваше да отразява брейкпойнт с тежестта на скрит мачбол. И Григор издържа, заличавайки точката за пробив с невероятно отиграване на мрежата, на каквото малко тенисисти са способни. Така хасковлията се пребори за 5:4, после поведе и с 6:5, но в крайна сметка победителят в мача трябваше да бъде излъчен в нов тайбрек.

За разлика то първия сет, сега тайбрекът се разви по кошмарен за Димитров начин. Всичко в играта на Куери се получаваше - безмилостни сервиси, неочаквано поразяващ ретур, страхотен уинър по правата от бекхенд и резултатът изведнъж стана 5:0, без Григор да е направил кой знае какви грешки. Българинът не се предаде и спечели следващата точка, която бе при сервис на американеца.

Стигна се до 6:1, но Григор съкрати аванса на противника си на 6:3, спасявайки първите два от петте поредни мачбола. Куери все пак сложи точка на спора със 7:3 и се класира за следващата фаза, а Димитров трябва да се примири с поредния си разочароващ резултат през 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак

    19 1 Отговор
    Браво! Само така- мачкай! (Ако пиша друго ме трият)

    Коментиран от #6

  • 2 Да а а

    21 1 Отговор
    КОНКУРЕНЦИЯТА МЕЖДУ ФУТБОЛА И ТЕНИСА- КОЙ Е ПО-ЗЛЕ , за да са в крак с всичко в държавата!
  • 3 В българия

    17 1 Отговор
    Всичко е във фазата на разпад...
  • 4 Ххх

    3 1 Отговор
    Не е да го мислиш.
  • 5 Ххх

    16 2 Отговор
    По Тошово време имаше известен български скиор - Петър Попангелов. А някои му викаха Петър Пакпадналов, защото нерядко пропускаше колчета и не приключваше състезанието. Та тая фамилия на майтап би подхождала и на Григор Димитров, с оглед резултатите му.
  • 6 Ххх

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пак":

    Не се оплаквай. Има и по - лош вариант. Налагат ти забрана да качваш коментари.

    Коментиран от #8

  • 7 Гого

    9 0 Отговор
    Ицето вика -който не играй той не пичели..Гришата-.да бе да...

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ххх

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    Преди в шоуто на Слави имаше една анимационна поредица "Новинарник". И в един от епизодите, по повод биографичната книга, която Стоичков издаде, дават Стоичков зад едно бюро, към него приближава едно дете с екземпляр от книгата и пита Стоичков - Ще напишете ли на първа страница едно посвещение на майка ми ? Стоичков - А, не мога, вече се държа възпитано. Детето - А ще напишете ли едно посвещение на леля ми ? От Стоичков една тирада псувни в негов стил, завършваща на ленина.
  • 10 Ко стана

    9 1 Отговор
    Нали го фалеха този Дришо от сутрин до вечер ...
  • 11 Sochi

    4 0 Отговор
    Едва ли има изненадани.
  • 12 Жон Макенроучевски

    5 0 Отговор
    Тюююю, тенесист като слънце! Това момче има голям потенциал и тепърва ще се развива! Само да не се хване с жените, че ше го провалят. Когато се целуна след края на един мач със съперника си, журналистите взеха да се чудят, дали не е гей. Той пък веднага вкара Шарапова в играта, че е нормален. Ей оттука му идват проблемите на Хаскьойския талант! Не може да бъде такъв, какъвто е и това го унищожава като състезател.
  • 13 Borislav Popov

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    За Гришо важи лозунга на африканските скиори, които се състезават в ски бяганията на зимните олимпиади - Главно е участието !
  • 14 Илиев

    5 0 Отговор
    Господа,не ни занимавайте с един съсел,който си пълни собствената дупка.Паднал,станал,какво касае това бай Марин,който "живее" с пенсийката си от 219.21-лв.
  • 15 браво краво

    1 0 Отговор
    кой е този...
  • 16 Стига ва

    1 0 Отговор
    Пак ли?! Ей този "бивш" трети каунь....