19 Октомври, 2019 09:15 885 0

Левски с кампания срещу рака на простатата

  • левски кампания-
  • петър хубчев-
  • георги донков-
  • петър хубчев-
  • георги донков-
  • живко миланов-
  • милан миятович

Лица на кампанията са старши треньорът Петър Хубчев, неговият асистент Георги Донков, капитанът Живко Миланов и вратаря Милан Миятович

Левски с кампания срещу рака на простатата - 1
Снимка: levski.bg

Треньорският щаб и футболистите на Левски подкрепиха кампанията "Заедно срещу рака на простатата", която се организира от голяма фармацевтична компания и Българското урологично дружество, съобщава официалният сайт на клуба.

Инициативата е по повод Световния месец за превенция на мъжкото здраве, който се отбелязва всяка година през ноември. Целта на кампанията е да фокусира общественото внимание върху рака на простатата – социалнозначимо заболяване, за което все още се говори твърде малко, а засяга все по-голяма част от мъжете над 50 г.

Лица на кампанията са старши треньорът Петър Хубчев, неговият асистент Георги Донков, капитанът Живко Миланов и вратаря Милан Миятович. Те заснеха клипове и фотосесия специално за кампанията с идеята да мотивират мъжете да обърнат внимание на здравето си и да не пропускат ежегодните профилактични прегледи.

"Ракът на простатата убива един мъж на всеки 45 минути. Докато изиграем един футболен мач, в света от рак на простатата загиват двама мъже. Крайно време е да вземем нещата в свои ръце и да се погрижим за здравето си. Да обърнем резултата в полза на мъжете“, казват звездите на отбора. Те призовават мъжете да си правят профилактични прегледи и при необходимост да посещават уролог.

Треньорският щаб и футболистите на Левски популяризират инициативата „Заедно срещу рака на простатата“ чрез масирана рекламна кампания в градския транспорт, която стартира от средата на октомври в София, Варна, Бургас и Велико Търново, а също така и в софийското метро. Видеата, в които участват лицата на кампанията, ще се излъчват на таблата на стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“, а също така и на екраните, поставени по метростанциите в столицата.

Всяка година ракът на простатата e сред основните причинители на смърт при мъжете. Статистиката сочи, че годишно над 1 млн. мъже по света получават диагнозата рак на простатата, което е около 8% от всички новорегистрирани онкологични заболявания и над 15% от раковите заболявания при мъжете. Ракът на простатата е най-честото онкологично заболяване сред мъжете, като за САЩ е второто по смъртност заболяване, а за Европа – трето. Около 2545 са новодиагностицираните случаи в България за 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА