Last news in Fakti

19 Октомври, 2019 21:59 2 279 0

Левски продължава да следва Лудогорец

  • левски-
  • арда-
  • стадион георги аспарухов-
  • герена-
  • елиша сам-
  • кали тиам-
  • станислав иванов-
  • пламен крумов

"Сините" спечелиха домакинството си на Арда с 2:1

Левски продължава да следва Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС

Левски взе трудна победа при домакинството си на Арда Кърджали в мач от 13-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Георги Аспарухов". “Сините” изпитваха трудности срещу добре бранещия се тим на гостите, но в крайна сметка успя да вземе трите точки с попадения в последните 20 минути на срещата.

Кали Тиам откри резултата с изстрел извън наказателното поле в 70-ата минута, а появилият се като резерва Станислав Иванов удвои в 80-ата. Преди първия гол за Левски Елиша Сам от Арда удари греда. Крайното 2:1 оформи Пламен Крумов от пряк свободен удар в даденото от рефера 3 минутно продължение.

Ето как се разви мачът:

Първата опасност в мача дойде в четвъртата минута. Тогава домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар на удобна позиция, но изпълнението на Нашименто мина над вратата. Последваха минути на териториално надмощие на "сините", но без сериозни опасности пред Караджов, а в средата на полувремето вратарят на гостите изби опасен удар от дистанция на Тиам. Малко по-късно Робърта нахлу на скорост в наказателното поле, но бе спрян от капитана Крумов. До края на първата част темпото спадна и не се стигна до никаква опасност пред една от двете врати.

В началото на втората част ситуацията на терена не се промени особено и Хубчев се принуди да пусне Станислав Иванов в търсене на подобряване на играта на тима. Първият удар на Арда във вратата пък дойде в 53-ата минута, когато Коконов стреля опасно, но Миятович внимаваше и изби в ъглов удар. След това пък Василев пробва задна ножица, но без проблеми за вратаря. В средата на полувремето Миланов пропусна да застраши Караджов от фаул удобна позиция и стреля в стената, а след това далечен удар от близо 40 метра на Рейш бе избит над вратата от стража.

В 68-ата минута Арда бе много близо до откриване на резултата. При една контраатака резервата Елиша Сам се озова на стрелкова позиция и със силен удар с десния крак нацели гредата на Миятович. В ситуацията преди атаката пък "сините" поискаха дузпа за нарушение срещу Паулиньо, но съдията не взе под внимание претенциите им.

В 70-ата минута "сините" откриха резултата. Тиам комбинира с Робърта и халфът стреля мощно от над 25 метра. Ударът му по земя бе достатъчно силен, за да не остави шансове на Караджов - 1:0.
Десет минути по-късно Левски вече водеше с 2:0. Центриране на резервата Алар бе избито от Крумов, но това всъщност се превърна в отличен пас към Иванов, който без да се бави от удобна позиция прониза за втори път Караджов.

Съставите:

Левски: 1. Миятович, 20. Миланов, 5. Ейолфсон, 22. Рейш, 4. Горанов, 23. Тиам, 70. Райнов, 7. Паулиньо, 10. Мазурек, 14. Нашименто, 17. Робърта

Арда: 1. Караджов, 6. Рандъл, 5. Гаич, 71. Крумов, 25. Леони, 27. Мартинов, 33. Сидоел, 17. Коконов, 30. Аморим, 20. Лозев, 99. Василев


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА