Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 21:55 3 149 6

18-инчовите гуми не допринасят с нищо за Ф1

  • ф1-
  • формула 1-
  • гуми-
  • алекс вурц
18-инчовите гуми не допринасят с нищо за Ф1 - 1
Снимка: Twitter

Председателят на Асоциацията на пилотите от Ф1 Алекс Вурц критикува въвеждането на 18-инчови гуми от 2021. Аргументът на Вурц е, че новите колела се налагат от чисто маркетингови подбуди, и не допринасят с нищо за състезателите.

Окончателните правила за 2021 трябва да бъдат обявени в края на октомври, но решението за увеличение на диаметъра на гумите вече беше посрещнато с одобрение от всички. Предложението дойде от единствения доставчик във Ф1 Пирели, а джантите и гумите бяха тествани миналия месец на пистата "Пол Рикар" от Сергей Сироткин с Рено.

"Взимат се комерсиални решения, които водят до дисбаланс" коментира Вурц. "Ето например 18-инчовите гуми. Пилотите не са щастливи от този факт, защото новите колела натоварват още 25-27 кг само заради финансов интерес. Нищо не допринасят за пилота." Не е тайна, че 18-инчовите нископрофилни гуми са тренд в автомобилната индустрия като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Джереми Кларксън

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Фен от едно време":

    Пълни идиоти са и са много алчни, това е самата истина, не е заради Е1! Горе-долу като Боби Перуката в нашия БФС ама ония са на Н-та степен...
  • 3 Иванчо l-ви

    4 2 Отговор
    Не гуми. ДВИГАТЕЛИ им трябват на тези лагерни колички.
  • 4 гост

    1 1 Отговор
    Съсипването идва от идеята да доближат технологиите до серийните автомобили и да има реална полза от развитието на тези технологии. Например хибридните установки, системите керс, батериите, активната аеродинамика, а сега и гумите. Със сигурност и либерти медия се налага за тези решения.
  • 5 type-R

    1 1 Отговор
    Ами и аз все това повтарям открай време на тия с СУВ-тата но няма и няма разбиране.... Всичко, не само джантите в съвременната автоиндустрия е напълно бутафорно!
  • 6 type-R

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Фен от едно време":

    Бе те още преди 30 години убиха Айртон Сена и имаше куп доказателства, а все още няма осъдени! Какво повече искаш.....