Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 06:42 3 166 0

Проблемът “Гризман” се реши с 15 млн. евро

  • антоан гризман-
  • атлетико мадрид-
  • барселона-
  • трансфер

Договорката обаче включва и друг интересен пункт.

Проблемът “Гризман” се реши с 15 млн. евро - 1
Снимка: БГНЕС

Трансферът на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид в Барселона беше съпътстван от голям скандал между двата клуба, след като “дюшекчиите” разкриха, че разполагат с доказателства за неправомерни преговори между Барса и световния шампион още през март. Впоследствие каталунциет бяха глобени с нищожните 300 евро, а от Атлетико заплашиха да продължат да си търсят правата. По всичко изглежда обаче, че томахавките вече са заровени, както информират испанските медии.

За какво става въпрос? Двете страни са постигнали неофициално споразумение, което предвижда Барселона да плати на Атлетико 15 млн. евро като компенсация за ранното начало на преговорите с Гризман. Мадридчани пък се задължават да не разпространяват в публичното пространство имейлите и записите, които доказват вината на Барса.

Договорката обаче включва и друг интересен пункт. От “Камп Ноу” ще получат правото да преговарят с приоритет за петима футболисти на Атлети, сред които Саул Нигес и Хосе Хименес. За да се стигне до евентуален трансфер обаче, трябва да бъдат изпълнени три условия: Атлетико да иска да се рзадели със съответния футболист, предложената сума да устройва клуба и самия играч да е съгласен да премине в Барса.

Атлетико получи 120 млн. евро от продажбата на Гризман. Клаузата за откупуване на французина беше 200 млн. до 1 юли, а Барселона стартира преговори с неговите представители преди тази дата и това доведе до напрежение емжду двата клуба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА