Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 10:58 990 0

Предлагат на Гуардиола да стане премиер на Каталуня

  • манчестър сити-
  • джосеп гуардиола-
  • манчестър сити-
  • каталуния

Това искат лидерите на бунтуващото се местно население, което се бори за отцепване от Испания

Предлагат на Гуардиола да стане премиер на Каталуня - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола да напусне футбола и да се отдаде на политическа кариера като премиер на Каталуня. Това искат лидерите на бунтуващото се местно население, което се бори за отцепване от Испания.

El Condidencial твърди, че лидерите на движението “Заедно за Каталуня” Артур Мас и Карлес Пучдемон иска да привлекат Пеп към своята кауза. В бившия треньор на местния Барса те виждат човек, който разполага с нужните опит, влияние и доверието на гражданите за поста.

Какво е известно, от известно време насам в Барселона има ежедневни сблъсъци между протестиращи и полиция, заради което беше отложено и дербито срещу Реал Мадрид, което трябваше да се играе на “Камп Ноу” след четири дни. Самият Гуардиола вече призова Европейския съюз да се намеси и да спре репресиите, както той се изрази, срещу протестиращите.

Той е обвързан с Манчестър Сити до лятото на 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА