Last news in Fakti

5 Ноември, 2019 13:48 842 0

Клозе става помощник-треньор в Байерн

  • мирослав клозе-
  • байерн мюнхен-
  • ули хьонес-
  • нико ковач

Името на новия треньор ще обявим най-рано за следващото ни гостуване, каза президентът на Байерн Ули Хьонес

Клозе става помощник-треньор в Байерн - 1
Снимка: БГНЕС

Мирослав Клозе - рекордьор по отбелязани голове на Световни първенства, ще бъде втори помощник-треньор на Байерн Мюнхен, съобщиха Шпигел и Шпортбузер.

Клозе, който към момента е наставник на юношите до 17 години, се присъединява към временния наставник Ханзи Флик и първия асистент Херман Герланд. Клозе и Флик имат старо познанство от съвместната им работа в националния отбор на Германия, когато Клозе беше водещ голмайстор, а Флик помощник на Йоахим Льов.

Тримата са натоварени със задачата да вдигнат отбора след кризата, в която изпаднаха в последните седмици. Утре те ще имат първа възможност за доказване срещу Олимпиакос (Пирея) в Шампионската лига. Но Клозе все още няма треньорски лиценз за мъжки футбол. През лятото е бил поканен да поеме старшата възраст U19, но отказа с амбицията да надгради работата със 17-годишните.

Президентът на Байерн Ули Хьонес коментира раздялата с треньора Нико Ковач. Хърватинът напусна поста си в неделя, ден след тежката загуба с 1:5 като гост на Айнтрахт (Франкфурт).

„Нико беше подложен на чудовищен натиск. Сега отборът ще може спокойно да се готви за предстоящите мачове с Олимпиакос в Шампионската лига и с Борусия (Дортмунд) от първенството. Името на новия треньор ще обявим най-рано за следващото ни гостуване в Бундеслигата, което е срещу Фортуна (Дюселдорф) след три седмици“, обяви Хьонес пред „Билд“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА