Last news in Fakti

5 Ноември, 2019 16:50 1 600 0

Жребият за финалите на ATP е изтеглен, Рафа Надал е в ''групата на смъртта''

  • надал-
  • джокович-
  • федерер-
  • финали-
  • atp-
  • ''група на смъртта''

Въпреки наличието му в жребия, участието на световния номер 1 е под въпрос

Жребият за финалите на ATP е изтеглен, Рафа Надал е в ''групата на смъртта'' - 1
Снимка: БГНЕС

Преди минути бе изтеглен жребият за тазгодишното издание на Финалите на АТП в Лондон. Фортуната отреди в група "Андре Агаси" компания на световния №1 - Рафаел Надал да бъдат тенисистът с най-много победи тази година - Даниил Медведев, който е едноличен лидер с 59, миналогодишният шампион - Александър Зверев и Стефанос Циципас, който е единственият играч през този сезон, победил всеки един от Светата троица - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, предаде gong.bg

Другата група - "Бьорн Борг" ще бъде съставена от Новак Джокович, рекордьорът по титли в турнира с 6 - Роджър Федерер, Доминик Тийм и Матео Беретини.

Все още не е 100% сигурно участието на Рафа, тъй като през миналата седмица той получи разтежение на коремен мускул на сутрешната си тренировка преди 1/2-финалния мач срещу Денис Шаповалов на Мастърса в Париж. Испанецът днес сподели, че в четвъртък или петък ще започне тренировки и тогава ще обяви решението си. Притеснителното е, че в последните 5 години, Надал 3 пъти се е оттеглял преди или по време на Финалите. Другата тенденция, която прави впечатление е, че от 2011-а насам само през 2015 година никой от титулярните 8, които се класират по право не се отказва преди или по време на турнира. През 2011 г. го прави Мъри, 2012 - Надал, 2013 - Мъри, 2014 - Федерер и Надал, 2016 - Надал, 2017 - Вавринка и Надал, 2018 - Дел Потро и Надал.

При отказване на някой от осмината, неговото място ще бъде заето от Роберто Баутиста-Агут, който е първа резерва. Гаел Монфис е втора.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА