7 Ноември, 2019 18:20 1 694 1

Клоп: Мачът със Сити е огромен, ще го гледам!

  • ливърпул-
  • манчестър сити-
  • юрген клоп-
  • премиърлийг

Мениджърът на Ливърпул се изказа в типичния си стил

Клоп: Мачът със Сити е огромен, ще го гледам! - 1
Снимка: БГНЕС

Сезонът в английското първенство не завършва в неделя, заяви мениджърът Юрген Клоп преди суперсблъсъка на лидера в класирането Ливърпул срещу шампиона Манчестър Сити, пише gol.bg. Германецът все пак подчерта, че за "червените" победата е много важна, но самият той няма как да се наеме с прогноза за това, което може да се случи в неделя.

Запитан дали за неговия отбор това е мач, който не трябва да губи на никаква цена, Клоп отговори: "Съжалявам, но май има по-умни хора от мен, които виждат мача по този начин. Аз лично определено не мисля така. За мен това е мач, който задължително трябва да спечелим. И все пак не разбирам напълно 'задължителните' неща, защото определянето им като такива изобщо не помага на шансовете това да се случи".

"Ние се подготвяме за голям мач. Знаем какво трябва да направим - да бъдем смели, да играем футбол, да се защитаваме сякаш животите ни зависят от това и други неща. Случващото се извън и около отбора нямат голям ефект върху нас, просто нямат. През тази дълга седмица сигурно целият свят говори как не бива да губим този мач. Май чух някъде и мнения, че няма как да не спечелим, но всъщност не ми пука. Ние наистина искаме победата, а до нея се стига адски трудно. След срещата ще видим в каква ситуация сме и какво можем да извлечем от нея. Ако е по-добра или по-лоша от сегашната, все тая. Сезонът така или иначе няма да свърши в неделя".

"Ние обаче осъзнаваме отлично, че този двубой е огромен. Целият свят ще гледа. Аз със сигурност ще го гледам, както и всички, които познавам, а това го прави много голям. Наистина го чакам с нетърпение, но изобщо не обръщам внимание на дискусиите преди него", каза Клоп.

Ливърпул претърпя единственото си поражение през миналия сезон именно срещу Сити, като това се оказа ключово за крайното класиране и второто място на мърсисайдците. Те загубиха с 1:2 гостуването през януари, а през есента разделиха точките с шампионите на "Анфилд" след нулево равенство.

"В последните две години изградихме взаимен респект със Сити. Не че преди това не уважавах този отбор или Пеп Гуардиола, напротив. Миналата година обаче видях най-голямото признание, което съм получавал лично аз или мой отбор, защото в нашето домакинство Сити игра по различен начин от този, с който са свикнали. Това е самата истина".

"Във футбола е така и всички треньори трябва да имаме план за идния мач, да не говорим за сблъсък между два от най-добрите отбора в света, ако не и най-добрите като цяло. Обожавам тази част от играта - да мисля за работата, която можем да свършим и за тази, която задължително трябва да свършим".

"В неделя сме домакини, но миналата година не бяхме далеч от нещо повече и като гости. Помните - на 11 милиметра. С тях щеше да се получи още едно равенство и то щеше да бъде по-скоро логично. Тези дербита просто са твърде оспорвани. Искате да ви кажа как ще завърши ли? Нямам представа", добави германецът.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fen

    8 0 Отговор
    Пич както винаги!!! Гоолям