Last news in Fakti

8 Ноември, 2019 00:19 3 043 0

ЦСКА (Москва) отпадна, но не даде да изместят Лудогорец

  • цска москва-
  • ференцварош-
  • лига европа-
  • лудогорец

Ференцварош не успя да победи у дома

ЦСКА (Москва) отпадна, но не даде да изместят Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС

Ференцварош и ЦСКА (Москва) направиха нулево равенство в двубой от група "Н" на Лига Европа, в която е и Лудогорец, пише sportal. Този резултат сложи край на шансовете на руския гранд да продължи напред в турнира, а Ференцварош не успя да измести Лудогорец от второто място в класирането. Унгарският тим има 5 точки, а "орлите" са с 6, въпреки разгромната загуба с 0:6 от Еспаньол. Испанците са лидер в групата с 10 точки.

Преди мача имаше сблъсъци между двете агитки по улиците на Будапеща, в резултат на което най-буйните руснаци бяха арестувани. Напржението се пренесе и на стадиона, където част от ултрасите на Ференцварош скандираха антируски лозунги и потърсиха саморазправа с феновете на ЦСКА, но полицията се справи със ситуацията.

Въпреки нищожните шансове да продължат напред, гостите бяха амбицирани да вземат реванш за злощастната загуба в Москва (0:1), когато тотално надиграха съперника си, но пропиляха много положения, а в края дори допуснаха гол. Виктор Гончаренко заложи на основния си състав, близък до този, който започна при равенството 1:1 срещу Зенит през уикенда.

Ференцварош стартира агресивно, а Олександър Зубков създаде доста проблеми на защитниците на ЦСКА. Една от най-добрите възможности за домакините до почивката дойде след негово остро центриране, но Франк Боли и Токмак Нгуен закъсняха да засекат топката.

В средата на полувремето имаше няколко груби нарушения и реферът вдигна 5 жълти картона. Гостите се активизираха чак в края на първата част, но Дибус изби далечен изстрел на Никола Влашич, а удар на Арнор Сигурдсон беше блокиран.

В 51-ата минута Чалов се озова на отлична позиция, но шутира неточно. В 62-ата Игор Акинфеев спаси с крак удар на Миха Блажич. Малко след това Сигурдсон пропусна още една възможност пред вратата на Ференцварош.

В последните минути имаше напрегнати ситуации и пред двете врати. Поредица от рикошети и слаб удар на Чалов не позволиха на ЦСКА да измъкне победата, а малко след това Елдар Чович от Ференцварош уцели гредата. В добавеното време червен картон получи Кирил Набабкин от ЦСКА, който се беше появил на терена в 81-ата минута.

Следващият мач на Ференцварош е като домакин на Еспаньол, а ЦСКА ще приеме в Лудогорец в двубой, който ще има много по-голямо значение за разградчани.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА