Last news in Fakti

9 Ноември, 2019 22:20 1 758 0

Байерн е отново тук! ''Баварците'' смачкаха Борусия Дортмунд

  • байерн мюнхен-
  • победа-
  • над борусия дортмунд-
  • 4:0-
  • бундеслига

Двубоят бе последен за Ули Хьонес, като президент на клуба, а футболистите на Байерн го зарадваха с 4:0 срещу големия съперник в последните години - Борусия Дортмунд

Байерн е отново тук! ''Баварците'' смачкаха Борусия Дортмунд - 1
Twitter - FC Bayern English

Байерн Мюнхен прегази големия си съперник в Бундеслигата Борусия Дортмунд с 4:0 в германското дерби "Дер Класикер". Двубоят бе последен за Ули Хьонес, като президент на клуба. През следващата седмица легендарният ръководител ще се оттегли, след като прекара близо 50 години при баварците, като играч и шеф. В негова чест феновете на Байерн издигнаха трансперант, на който пишеше: "Президент, за нас беше чест. Почивай си спокойно!". В герой за баварците отново се превърна полският нападател Роберт Левандовски, който се разписа на 2 пъти. Другите попадения бяха дело на Серж Гнабри и Матс Хумелс, който си отбеляза автогол.

Байерн започна много силно срещата, като набързо създаде няколко опасни положения пред вратата на Роман Бюрки. В крайна сметка баварците стигнаха до първи гол в 17-ата минута и бе дело на Роберт Левандовски. Таранът се възползва от отлично центриране на Бенжамен Павар и с глава прати топката във вратата на гостите. До края на полувремето играчите на Ханзи Флик създадоха още няколко опасни положения, но до нов гол така и не се стигна, предаде dsport.bg.

След почивката Байерн продължи да доминира на терена още в 47-ата минута увеличи преднината си на 2:0. Автор на гола бе Серж Гнабри. Томас Мюлер намери крилото с прострелно центриране и той не пропусна от близко разстояние. При ситуацията имаше съмнения за засада, като поради тази причина се наложи ВАР да се намеси. След преразглеждането ѝ обаче стана ясно, че попаднието е редовно. Асистенцията пък бе под №100 за Томас Мюлер в Бундеслигата. В 76-ата минута всичко за Дортмунд приключи, след като Левандовски вкара втория си гол в срещата. Той се възползва от отлично подаване на Томас Мюлер. Това бе гол №22 за Левандовски от началото на сезона във всички турнири. Десетина минути преди последния съдийски сигнал разгромът за Борусия стана пълен. Иван Перишич нахлу в наказателното поле на гостите и опита подаване към Левандовски. Хумелс стигна първи до топката, но за негово съжаления я прати в мрежата на Роман Бюрки.

По този начин Байерн нанесе второ поражение на "жълто-черните" от началото на сезона и събра 21 точки в актива си, като се намира на трето място в класирането. Борусия пък са пети с 19 точки от 11 изиграни мача.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА