Last news in Fakti

11 Ноември, 2019 18:01 3 304 3

Шумахер искал да се откаже след смъртта на Сена

  • михаел шумахер-
  • аертон сена-
  • смърт

Това разкри Флавио Бриаторе

Шумахер искал да се откаже след смъртта на Сена - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият шеф на Михаел Шумахер - Флавио Бриаторе - разкри, че Шуми е искал да сложи край на кариерата си във Формула 1 след смъртта на Аертон Сена през 1994 година. Шумахер преследваше Сена на "Имола", когато болидът на Уилямс излезе от трасето и Сена претърпя фаталния инцидент. Шумахер спечели титлата тази година - първата от седемте му - но картината щеше да е различна, ако шампионът се бе отказал след катастрофата на бразилеца.

"Михаел се промени след смъртта на Аертон Сена. Той сериозно обсъждаше да прекрати кариерата си, но за наше щастие, остана", разкри Бриаторе пред германския вестник Kölner Express.

Към момента Шумахер се възстановява след тежко падане при каране на ски, което го изпрати в кома.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    8 3 Отговор
    За пръв път чета това от Бриаторе за Пилето може и така да е било.Тогава Пилето беше зад Сена, имаше лек инцидент и излезе кола за сигурност след това дадоха летящ старт и всичко стана за миг и Сена се удари но удара беше жесток.Възможно да е и Шуми да се е уплашил от този случай защото всичко стана пред учите му, а той беше току що новоизгравяща звезда а Сена си бе велик и приживе и те така !
  • 2 Алфа Вълкът

    6 1 Отговор
    Все се забравя смъртта на Ратценбергер предния ден. Ама това са автомобилите един болт да се скъса стига бял камък сянка да ти прави. Хубавото е, че технологиите напреднаха и е малко вероятно да видим подобна трагедия. Последно Кубица направи подобна зверска катастрофа с 300км/ч и оцеля.
  • 3 М-даа

    1 1 Отговор
    Счупва се коригираната преди състезанието кормилна щанга на Уйлямса на 60 %..Колата променя траекторията в завоя Тамбурело с 306 км.ч.Сена възприема това като поднасяне (Шумахер,който гледа отзад също така възприема поведението на колата на Сена) и коригира с 40% несчупен лост по посока на мнимото поднасяне,което отклонява колата фатално в бетонната стена.Вкичко това го има на видео от няколко гледни точки.