11 Ноември, 2019 20:20 4 097 0

От Рено проговориха за бъдещето си във Формула 1

  • рено-
  • формула 1-
  • оттегляне

Французите не смятат да се оттеглят

От Рено проговориха за бъдещето си във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Екипът на Рено отхвърли появилите се информации, че ще напусне Формула 1, съобщава clubS1. В последните седмици те зачестиха, като според някои френският концерн може да се оттегли от Гран при още след края на този сезон. Причините са големите разходи и в същото време липсата на успехи.

Говорител на Рено заяви пред френското издание f1only.fr, че слуховете само целят да дестабилизират тима. Той добави, че проектите за развитието на колата за 2020 г. във Вири и Енстън продължават да са в сила и да се работи по тях.

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул заяви в тази връзка, че в екипа са повече от доволни от единия си пилот Даниел Рикиардо, който дойде в тима от Ред Бул. През следващия сезон ще му партнира Естебан Окон. Той ще замени освободения Нико Хюлкенберг.

„Можем да усетим голямата отговорност, която Даниел поема в тима ни“, каза Абитебул пред Auto Hebdo. „Той върши все повече и повече не само по отношение на колата, но и по отношение на тима.”


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА