13 Ноември, 2019 09:40 2 074 0

Левски преговаря с ключов играч

  • кали тиам-
  • левски

През този сезон Кали Тиам е бил на терена в 14 срещи е се е разписвал веднъж

Левски преговаря с ключов играч - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Левски започва офанзива по подписването на нов договор с халфа Кали Тиам, съобщава "Тема спорт". Контрактът на сенегалеца изтича в края на сезона и все още не е подновен. Дефанзивният полузащитник пристигна на “Герена” в началото на 2018 година по настояване на тогавашния треньор Делио Роси.

Той бе под наем от унгарския МТК, а след това 26-кратните шампиони откупиха правата му. Тиам е несменяем титуляр за състава на Левски, като вече има 61 мача и 4 попадения. През този сезон е бил на терена в 14 срещи е се е разписвал веднъж. Ако Левски не преподпише с него до Нова година, то Тиам ще може да води преговори с друг клуб и през лятото да премине като свободен агент.
В същата ситуация са още капитанът Живко Миланов и халфовете Мартин Райнов и Филипе Нашименто. Очакванията са на Миланов да бъде предложен нов договор, докато за Райнов и Нашименто все още не е взето решение.

Преди около месец договора си с Левски преподписа централният нападател Станислав Костов. Той не е играл от 1 август, когато се контузи в мача с кипърския АЕК Ларнака (0:4 на “Герена”). Костов така и не се възстанови от първоначалното лечение и се наложи да бъде опериран в Мюнхен в началото на миналия месец. Възстановяването му върви по-бързо от очакваното и той е все по-близо до връщане на терена. Очаква се до седмица той да започне тренировки с основната група и да бъде на разположение на треньора Петър Хубчев за някой от мачовете до края на годината. Есенният полусезон приключва за Левски на 15 декември с гостуване на Локомотив в Пловдив.
Ако завръщането на Костов се осъществи, то не е изключено през зимата да бъде търсен вариант за негов трансфер. Голмайсторът на “сините” за миналия сезон беше в полезрението на няколко клуба, като от Левски отхвърлиха оферта на Фрозиноне, а самият той не пожела да отиде в турския Ерзурумспор.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА