Last news in Fakti

13 Ноември, 2019 12:41 7 063 9

Два варианта за завършване на стадион "Варна"

  • кристиан димитров-
  • стадион варна

Ако има ясна концепция и финансиране, този стадион може да бъде готов за 2 години

Два варианта за завършване на стадион "Варна" - 1
Колаж: fakti.bg

Директорът на дирекция спорт в Община Варна Кристиан Димитров е в комисията под егидата на министъра на спорта, подписала меморандум между четирите държави (България, Гърция, Румъния и Сърбия) за съвместно домакинство на европейско и световно първенство по футбол (2028-2030 ) година.

В интервю за Дарик той говори за два актуални варианта за завършването на стадион „Варна”, в който може да се играят мачове от подобни форуми.

„Два са вариантите този стадион да бъде завършен навреме. Първият е собствениците на стадиона в апортната сделка с общината сами да довършат съоръжението в обозрими срокове и с ясна концепция как ще стане това. Вторият вариант е да има държавно финансиране. Обмисля се подобна възможност. Мое мнение е, че трябва да се търси държавно финансиране, за да се довърши този стадион. Той трябва да бъде съобразен с изискванията за провеждане на мачове от Европейско първенство. За световно трудно ще се преборим, тъй като там средата е много конкурентна. За Европейско имаме реални шансове. Два са вариантите за завършване на съоръжението, като се надяваме единият от тях да се случи. Стадионът няма да бъде само за спорт, но и за много културни масови събития. Във Варна нямаме място, на което да можем да съберем 15-20, 30, или 50 хиляди души за провеждането на един голям концерт например”, заяви Кристиан Димитров.

Запитан, ако бъдат осигурени средства, за колко време стадионът може да бъде завършен, шефът на спорта във Варна отвърна:

„Вие видяхте стадионът на Лудогорец за колко време беше направен. Ако има ясна концепция и финансиране, този стадион може да бъде готов за 2 години”.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 варненец

    9 8 Отговор
    Ей - съсипаха я тая Държава ! ! !

    навремето Кирил Йорданов - тая Герберска подлога - продаде стадиона на МАФИЯТА ТИМ която контролира Варна вече от десетилетия. Те от своя страна застроиха всички прилежащи терени с модерни блокчета.
    Посториха си и Кауфлад - да има къде да си пазарят .... а стадиона вече повече от 12 години не го завършиха ...

    Коментиран от #3

  • 2 kiki

    4 6 Отговор
    Тимаджиите трябва да го довършаш Иначе си строят 3 хотела големи на свети константин и елена
  • 3 Андрей

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "варненец":

    ако наистина беше варненец, щеше да знаеш, че стадиона не е продаван и реално строежът му започна преди 3-4 години, като вече е на 70% груб строеж.

    Коментиран от #4, #7, #8

  • 4 Иван

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Андрей":

    Андрей не са никак 3-4 години, а са поне 10/живал съм и в Чайка и в Бриз/ и наитсина, ако е направено публучно - чостно парньорство и частния партньор сега изпитва "затруднения" да доврши строителството, освен че мирише на олигархична схема, то правилните въпроси към този тиквеник, който явно лобира за едни държавни пари да отидат в един частен джоб, е не кога ще е готов, а каква ще е собствеността след наливане на тези държавни пари. И втората тъпа изцепка за 50хил посетители трябвало да има съоръжение-там и 10 хил са много на това място, защото няма придвиден паркинг. Къде ще паркират посетителите-ще тероризират Чайка и Бриз и ще бъде един хаос, както всичко в БГ-хаос, безпорядък и цигания. Надали на живущите наоколо им трябва домакинство на евро мевро и всякакв и такива глупости, а по-скоро спокойствие и ред в почивните дни, какъвто 100% ще изгубят при завършването на тая тъпотия.
  • 5 Гларус

    5 1 Отговор
    За какво им е на Варна стадион като нямат публика и не могат да го напълнят Виж Бургас е друга работа Там трябва да се направи

    Коментиран от #9

  • 6 Кирил

    1 0 Отговор
    Според мен е грешка държавата да налива огромни средства с стадиони за първенства, които реално почти нямаме шанс да спечелим домакинствата им.
  • 7 Ха ха

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Андрей":

    Много трол, много нещо, ко викаш андрей: слава на Партията , слава на Кмета, слава на ТИМ
  • 8 Тихомир тодоров

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Андрей":

    Какви 3-4 години, живея срещу т. н. СТАДИОН, не съм му виждал проекта, но това, което е пред очите ми ако е 70 %, по добре да го взривят и да направят МОЛ например😂😂😂, та на този строеж от дъжд на вятър се мярка някой работник и напредък никакъв, никакво желание да се строи, сигурно чакат някой държавен милион да откраднат. А миналата година някой от общината се изхвърли, че до края на тази година ще е готов..
    . Да, ама Не, както казваше един наш журналист
  • 9 Ludia

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гларус":

    Bарна няма публика сериозно ? 3 футболен град в България. Бургас не е футболен град и никой не е бил !!!Bъв варна спряха да ходят заради черното тото. Cтадиончето ви в бургас го напълнихме ние срешу ПСВ акo не помниш