13 Ноември, 2019 16:08 2 285

Собствениците на ПСЖ си харесаха популярен италиански клуб

  • псж-
  • наполи-
  • продажба-
  • аурелио де лаурентис

Наполи може да бъде продаден

Собствениците на ПСЖ си харесаха популярен италиански клуб - 1
Снимка: БГНЕС

Управляващото семейство на Катар, което владее френския гранд Пари Сен Жермен чрез компанията Oryx Qatar Sports Investments, има интерес да придобие италианския Наполи, твърди "Дейли Мейл". Според информацията президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис е много склонен да приеме офертата от 560 милиона евро на фона на последните събития в клуба. Той е в конфликт с играчите и дори заплаши да смени целия състав. Де Лаурентис притежава и отбора на Бари и футболът определено няма да му липсва, ако се стигне до сделка с катарците.

До вътрешния конфликт в Наполи се стигна след нареждането му отборът да остане на лагер за една седмица в базата на клуба след поредния разочароващ резултат. Наполи е в серия от пет мача без победа във всички турнири, а в Серия А от основен претендент да свали от трона Ювентус, се свлече на седмото място във временното класиране.

В подкрепа на бъдеща сделка е и фактът, че Бари, който в момента е в Серия С, може да влезе в Серия А скоро и Де Лаурентис да изпадне в конфликт на интереси като собственик на два клуба, на което няма право.