Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 09:29 10 273 18

Марин Митев: Стадион „Варна“ ще бъде завършен навреме

  • стадион "варна"-
  • марин митев

Няма да пипат терените от апорта

Марин Митев: Стадион „Варна“ ще бъде завършен навреме - 1
Снимка: Facebook

Стадион „Варна“ ще бъде завършен навреме, като средствата за това ще бъдат осигурени от собствениците на съоръжението. Това каза за Медийна група „Черно море“ изпълнителният директор на Спортен комплекс „Варна“ Марин Митев.

Повод за това изявление е информация, оповестена в интервю от директора на дирекция „Спорт“ към община Варна Кристиан Димитров, че вариантите за завършването на стадион „Варна“ са два - от собствениците на съоръжението в апортната сделка с общината или с държавно финансиране.

За медията Митев коментира, че стадионът ще бъде завършен навреме, а средствата в рамките на 60 млн. без ДДС ще бъдат осигурени от собствениците на съоръжението, без да се пипат терените от апорта.

Стадион „Варна“, който ще бъде сред най-модерните на Балканите, е едно от четирите съоръжения, с които България ще кандидатства заедно с Румъния, Гърция и Сърбия за домакинство на европейско и световно първенство по футбол, съответно през 2028 и 2030 година, съобщава още Агенция "Черно море".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум

    13 10 Отговор
    Божеее, живА да не бях...! Поживьом - увидим!!
  • 2 Иванчо l-ви

    10 19 Отговор
    Да живее ТИМ !!!
  • 3 Виме

    18 13 Отговор
    Терените около стадиона се разпродадоха и се построиха кооперации. Погледнете началния план и вижте, какво остана за строеж. Стадиона трябваше да е с 20% по-голям, но пуста алчност и корупция не мошат да го довършат и досега. Навсякъде се хващат и строят от нищото за 2-3 години до събитията, а тука позорно мълчание, защото знаем, че ако се месТИМ бият лошо и няма кой да ни пази от мафията с холдингите
  • 4 Лъжат

    12 12 Отговор
    НЯМА ДА ГО ПОСТРОЯТ
  • 5 Аспарух

    10 7 Отговор
    Твърде много инвестиции и голяма част от работата по стадион Варна са вече факт за да остане обекта недовършен. А има и достатъчно време до кандидатурата ни за европейското през 2028 г.

    Коментиран от #9

  • 6 Веско

    12 2 Отговор
    Колко години бе дупка, колко години стои на груб строеж!!!А според обещанията, които следя , последните бяха ,че Черно море ще открие сезон 2018-19 на Ст.Варна!!! Вече не знам дали да им вярвам!Но не ни остава нищо друго....
  • 7 един българин

    16 11 Отговор
    Българите сме много прост народ и най-вече раята на ТИМ!
    Преди България да се превърне в държава на мафията , мафията завладя Варна - от там пълзи навсякъде - да ти п..я на морската столица - бургазлий са каде каде по цивилизовани!
  • 8 Quorthon

    11 9 Отговор
    Не му вярвам на този ТИМаджия. Варненските мутри пари за футбол не дават!
  • 9 Лъжат

    9 9 Отговор

    До коментар #5 от "Аспарух":

    През 2011 щяха да бутат Юрий Гагарин, да строят това на картинката, и да е готов за Европейското в БГ и Румъния 2020-та. Дразниш ме с твоята овча наивност. Хем мразите ТИМ, хем плахата надежда че ще ви подхвърлят стадионче. Лъжат. Няма да го построят.
  • 10 София

    8 6 Отговор
    мошеници
  • 11 фен

    13 8 Отговор
    Имaшe нe мaлкo зaбaвянe нa тoзи cтрoeж, нo вce пaк прoдължaвa дa върви, мaкaр и c пo-бaвни тeмпoвe, зa рaзликa oт други cтaдиoни в cтрaнaтa. Cпoрeд мeн e пo-вaжнo, нe дa ce бързa дa ce гoнят някaкви cрoкoвe, a дa ce нaблeгнe нa тoвa cтaдиoнa дa e дoбрe нaпрaвeн и дa пoкривa вcички изиcвaния зa мoдeрeн cтaдиoн, кoйтo ocвeн дa e идeaлeн зa футбoл, дa мoжe дa ce изпoлзвa и зa кoнцeрти и други пoдoбни cъбития.
  • 12 Койчо

    0 15 Отговор
    Каквото са казали, го правят! Рано или късно става.
  • 13 Валери Станков

    11 2 Отговор
    Отдавна тази пасмина, трябваше да бъде затрита от лицето на земята. И тази статия е, дъра-бъра. Няма конкретни срокове, а само приказки. Заслужаваме си битието щом търпим с чужда пита, помен да правят. Друг е въпроса, че вече не броя годините откакто само говорят, а нищо не вършат.
  • 14 Митко

    4 1 Отговор
    Ако Иво и Марин харчеха по-малко по любовниците си досега щяха да го построят
  • 15 Василев

    3 0 Отговор
    Браво най после построиха го. Изпълниха обещанието си. Днес минах от там вече играеха футбол. Браво.
  • 16 Световно ли?

    1 0 Отговор
    Готово за Световното !? Това стадионче? Айде бе!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Боби

    0 0 Отговор
    Вижте новия стадион в Адана: 33 000 зрители за 27 милиона лева