Last news in Fakti

16 Ноември, 2019 13:35 1 936 2

Байерн Мюнхен с нов президент

  • ули хьонес-
  • херберт хайнер-
  • байерн мюнхен

67-годишният Хьонес се раздели с клуба със сълзи на очи по време на общото събрание на клуба

Байерн Мюнхен с нов президент - 1
Снимка: Twitter

Краят на ерата Ули Хьонес в Байерн Мюнхен настъпи. 67-годишният Хьонес се раздели с клуба със сълзи на очи по време на общото събрание на клуба в олимпийската арена в Мюнхен в присъствието на около 9000 делегати.

Той игра за отбора в периода 1970-1979 година, след което бе генерален мениджър на клуба в продължение на 30 години и президент на баварците от 2010 година, с кратко прекъсване заради престой в затвора за укриване на данъци. Хьонес оставя Байерн в отлично състояние, като клубът генерира рекорден оборот от 750,4 м илиона евро за сезон 2018-19.

Новият президент е доскорошният член на ръководството на "баварците" 65-годишният Херберт Хайнер.

"Байерн Мюнхен е най-великият клуб в света. Сега, стоейки пред вас е страхотно удоволствие и невероятна чест за мен", заяви Хайнер.

"Покланям се пред теб Ули - за всичко, което направи. Само респект за теб. Ще направя всичко по силите си отборът да бъде стабилен и да носи радост на хората по цял свят", добави той.

Хайнер заместваше Ули Хьонес за няколко месеца през 2014 година, когато той бе в затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лечков

    1 0 Отговор
    Как може човек който е бил в затвора за измами да стои начело на най-силният германски клуб...Това да не е България