Last news in Fakti

21 Ноември, 2019 14:40 1 703 1

Легендата Владо Николов посочи две основни грешки на Данчо Лазаров

  • владо николов-
  • проблеми във волейбола-
  • данчо лазаров-
  • федерацията

Авторитарността и липсата на прозрачност са основните проблеми в Българска федерация волейбол, според Николов.

Легендата Владо Николов посочи две основни грешки на Данчо Лазаров - 1
Снимка: БГНЕС

Една от легендите на българския волейбол Владимир Николов коментира пред колегите от Топспорт събитията от последните дни в един от най-обичаните, успешни и обединяващи нацията спортове у нас, какъвто е именно волейболът.

Г-н Николов е сред представителите на сформирания Инициативен комитет в българския волейбол, настояващ за промени от организационен и кадрови характер.

Сред най-ясно изразените желания на Комитета е премахването на инж. Данчо Лазаров от президентския пост в Българската федерация по волейбол.

"Знаете вече, че през следващата седмица ще се съберем отново и ще хвърлим повече яснота около всичко, свързано с идеите, задачите и предложенията, които имаме в Инициативния комитет'', заяви Николов.

''Да, имаме няколко варианта за следващ президент на федерацията. Ако трябва да бъдем конкретни, ще предложим три имена. Всички те са членове на Управителния съвет на централата.

Не, аз не съм сред тях. Не съм в Управителния съвет. А идеята е да спазваме правилата без никакви компромиси'' коментира волейболната легенда.

''Кои са основните грешки на инж. Данчо Лазаров и досегашното управление на федерацията? Според мен са две.

Първата е прекалената централизация на управлението. Взимането на кардинални решения. Това обезсмисля цялата йерархия, наличието на Управителния съвет и всичко останало. Не е коректно да се работи по подобен начин.

Втората грешка е липсата на прозрачност за начина, по който биват разходвани средствата, които влизат в БФВ. Никой не знае как се случва това. На какъв принцип. И след това е напълно обяснима реакцията на отделни клубове. Те не разбират какво се случва във финансово отношение. Никой не желае да покаже и обясни как се изразходват средствата.

Целта е промяна на всичко това. Но нека основните детайли и подробности бъдат все пак разкрити пред всички, когато се съберем отново. Благодаря ви за вниманието и обаждането", казва още Владо Николов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 безпартиен

    0 0 Отговор
    Тези двете и още няколко ясно и точно ги казаха Стойчев и Казийски преди години!В резултат на това Стойчев напусна а също и Казийски.Владо и останалите си траеха!Сега вече са "революционери".