22 Ноември, 2019 18:11 2 134 6

Кобрата иска да се бие за световна титла на новия стадион на ЦСКА

  • кубрат пулев-
  • бокс-
  • световна титла-
  • цска

Боксьорът ще гледа с интерес мача между Руис и Джошуа

Нашият професионален боксьор Кубрат Пулев очаква в близките месеци да излезе на ринга в мач за световната титла в тежка категория. Пулев е задължителен претендент на Международната боксова федерация.

"Няма никакви вратички. Такъв мач ще има след няколко месеца - мач за световна титла и аз ще участвам в него. Моментът дойде. Сега съм по-здрав и по-опитен от последния ми двубой за световната титла. Надявам се да представя перфектно не само себе си, но и България, да се чуе повече за нашата родина", коментира Пулев.

Той вече участва в мач за световната титла на 15 ноември 2014 година срещу украинеца Владимир Кличко, който го нокаутира в петия рунд. Това е и единственото поражение на Пулев като професионалист в 29 мача.

"Сгрешихме в стратегията срещу Кличко. Направихме уникална подготовка, но в стратегията не успяхме да стиковаме нещата, реално аз излязох без стратегия. А с грешна стратегия нещата са обречени. Така и стана в мача. Бях много зелен, хората около мен бяха доста неопитни. Всичко беше абсолютен хаос. Сега, когато погледна отстрани, то си е било обречено", каза той.

"Тогава аз вярвах, че може, но някои неща трябваше да бъдат по-различни. Мисля, че съм си взел поуките. Мисля, че сега съм достатъчно силен, за да победя който и да е в тежка категория. По-техничен съм от всеки един друг. Чувствам се перфектно и съм готов, който и да дойде, да му откъсна в главата, както се казва", допълни Пулев.

Негов съперник за шампионския колан на IBF се очаква да бъде победителят от мача-реванш на 7 декември между настоящия световен шампион Анди Руис (Мексико) и Антъни Джошуа (Великобритания).

"Лично за мен този мач ще бъде изключително интересен. Едва ли ще викам за някой. И двамата са добри боксьори. В първия мач Руис нокаутира световен шампион, непобедим и т.н. Беше супер изненада. Направи го за смях пред всички. Беше нещо уникално и беше доказателство, че няма нищо невъзможно. Ще гледам и очаквам моя нов съперник", каза Пулев.

Той се пожела "ако, като стана световен шампион, да направя една от защитите на новия бъдещ стадион на ЦСКА".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Умберто

    4 4 Отговор
    Кобуа много ти е техничен уевия пуав.Най-техничен ти е уевия пуав,а супер техничен ти е....уевия пуав.
  • 3 Пената

    3 3 Отговор
    За по-голям резил ли !? Вземи парите и бягай колкото ти държат краката .... не съм фен на този касапски спорт, но изгледах за последните 50 години почти всички легенди в бранша .... нема шанси, както казват в С.Македония :)
  • 4 И накрая

    5 0 Отговор
    Уайлдър ги бие без грам техника :)
  • 5 смешно

    4 3 Отговор
    Кобра, има още няколко месеца и я камилата я камиларя ! Има поговорка която гласи-.Ако искаш да разсмееш БОГ кажи му за плановете си !!!!!! Ти не знаеш какво ще стане след час а говориш за месеци ! Ти предполагаш, но БОГ разполага това е !!!!
  • 6 Ами...

    2 0 Отговор
    Кобрата ще е на 50 години тогава.