1 Декември, 2019 21:28 3 120 0

Глобиха Ферари, Льоклер се размина с наказание

  • ферари-
  • формула 1-
  • шарл леклер
Глобиха Ферари, Льоклер се размина с наказание - 1
Снимка: БГНЕС

Шарл Льоклер се размина с наказание и запази подиума си след Гран при на Абу Даби. Малко преди последния старт за сезон 2019 стана ясно, че ФИА са отчели разлика в декларирания обем гориво в болида на монегаска и измереното от длъжностните лица. Разследването беше отложено за след края на надпреварата.

Пилотът на Ферари беше извикан след приключване на състезанието да даде обяснения. В крайна сметка стюардите прецениха, че той няма вина, така че наказанието беше наложено на отбора. Скудерията ще заплати глоба от 50 000 евро, тъй като заявеното от тях количество гориво се разминава с 4.88 кг от измереното преди старта.

Льоклер завърши на трета позиция и остана четвърти в шампионата на 24 точки пред своя съотборник Себастиан Фетел. В своя дебютен сезон за Ферари и едва втори във Формула 1 Шарл записа първите си две победи, както и седем полпозишъни – най-много от всички през 2019.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА