3 Декември, 2019 06:30 2 584 4

Роналдо е №1 в Италия

  • кристиано роналдо-
  • милано-
  • серия а

Португалецът пропусна церемонията по връчването на “Златната топка” в Париж, където остана на трето място, за да бъде коронясан като №1 в Калчото

Роналдо е №1 в Италия - 1
Снимка: Twitter

Кристиано Роналдо беше избран за най-добър футболист в Серия “А” на традиционната гала вечер в Милано, на която бяха раздадени наградите на Асоциацията на италианските футболисти за изминалия сезон. Португалецът пропусна церемонията по връчването на “Златната топка” в Париж, където остана на трето място, за да бъде коронясан като №1 в Калчото.

“Ще се опитам да говоря на италиански. Горд съм с приза, който получих. Благодаря на съотборниците си и на футболистите, които са гласували за мен. След две години в Италия, мога да кажа, че местното първенство е много трудно. Още веднъж благодаря на всички и се надявам догодина отново да спечеля”, заяви Роналдо.

34-годишният нападател вкара общо 28 попадения в дебютния си сезон на Апенините и имаше основен принос за осмата поредна титла на Ювентус. Той подели наградата за най-добър нападател заедно с Дуван Сапата от Аталанта.

Популярният журналист от beIN Sports Танкреди Палмиери пък разкри любопитна подробност около Роналдо. Португалецът е пропуснал по-голямата част от церемонията в Милано, като е седял в автомобила си до момента, в който е трябвало да излезе на сцената. За да не бъде заснет, хората от неговата охрана са светили с фенерчета в камерите на операторите.

“Трудни времена за Кристиано? Не мисля. Ние през цялото време повтаряхме, че той заслужава “Златната топка”. Класирането за тази награда винаги предизвиква полемики. Роналдо пропусна няколко тренировки заради проблеми с коляното, но му благодарим, че стисна зъби и игра в мачовете, макар и да не беше в перфектна кондиция. Той със сигурност остава в Юве”, коментира пред медиите спортният директор на гранда от Торино Фабио Паратичи.

На церемонията в Милано присъстваше и агентът на CR7 Жорже Мендеш, който беше категоричен: “Кристиано Роналдо е най-добрият футболист в историята и вие го знаете”.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Brabus

    10 7 Отговор
    А Меси е N1 в света!
  • 2 Горо

    6 0 Отговор
    Всеки си има своите симпатии. Истината е, че Роналдо и Меси са коренно различни футболисти - както по стил на игра, така и по темперамент. Но поне за мен по-голямо вълнение, когато играе с топката и особено когато се движи на скорост, предизвиква Кристиано Роналдо. Освен безспорния талант, който притежава, той полага неимоверни усилия за поддържането на отличната си спортна форма. Реал Мадрид загубиха много като не го задържаха. И ето сега той е пак номер едно, но вече в Италия.
  • 3 lolo

    1 3 Отговор
    Ronaldo se samozabravi!!
  • 4 коравия

    3 0 Отговор
    Роналдо и Меси са двата големи колоса във световния футбол за последното десетилетие.Хубаво е,че можем да се насладим на техните футболни умения.Спорно е да се определи,кой е по добрия и класния футболист от двамата.Те заслужено получиха доста отличия за тяхната игра и двамата са световно признати.След приключване на активната си състезателна кариера,нека и двамата да предадат знанията и уменията си на следващото футболно поколение,което идва след тях дано да се реализират и като класни треньори на големи футболни грандове,но както всички знаем да си добър футболист не означава че в последствие ще бъдеш и добър треньор,но времето ще покаже.