Last news in Fakti

3 Декември, 2019 11:29 2 107 9

Костадинов: Аз предложих да освободим Лечков

  • камен костадинов-
  • йордан лечков-
  • бфс-
  • изпълком

Поведението му е некоректно и обижда всички останали членове

Членът на Изпълнителния комитет на БФС Камен Костадинов потвърди, че именно той е предложил да бъде освободен Йордан Лечков от поста вицепрезидент на последния Изпълком. Юристът бе гост в bTV, където разкри причината затова свое действие, като сподели, че разследването за евентуални злоупотреби в БФС продължава.

"Освободихме Йордан Лечков, предложението бе мое, защото е некоректно неговото държание. Поведението на Лечков е некоректно и обижда всички останали членове, които излязоха като узорпатори, като лъжци, като хора, които са фалшифицирали неговия подпис. Аз считам, че трябва да има възможно най-бързо Конгрес, защото има обществено напрежение. Лечков каза, че няма нужда от Конгрес, защото новите хора ще оберат успеха, ако България се класира за Европейското първенство през 2020 година. Михаил Касабов управлява БФС, вписан е в Търговския регистър и няма две мнения по въпроса", заяви Костадинов.

"Онзи ден имахме заседание на Изпълнителния комитет и към 16:30 ч. Михаил Касабов каза: "Колеги, да се ориентираме към приключване, защото към 17:00 ч. запечатват сградата". Не разбрах дали това се случва всеки ден - сутрин я отпечатват, а през нощта я запечатват и трябва да има охрана с цел да не бъде изнесено нещо. До колкото знам всеки ден има разследващи в сградата, които извършват съответните действия. Полицията търси каквото е необходимо. Не съм запознат детайлно с проверката, но считам, че каквото е необходимо, ще бъде проверено. Сигурен съм, че заключенията ще бъдат обективни и се надявам те да бъдат в полза на хората, които работят във Футболния съюз, да не се установят злоупотреби, защото другото би било много кофти. Не смятам, че някои е злоупотребил, защото имам доверие на колегите си и като юрист вярвам в Презумпцията за невиновност.

Сигурен съм, че ще бъдат обективни и ще е в полза на БФС. Надявам се проверката, която Министерство на спорта извършва, да установи това. Не ми се ще да вярвам, че някои е злоупотребил с пари за екипи, защото правителството на господин Борисов е първото от 30 години, което отделя пари и финансира футболната централа. За първи път от толкова години се дават пари за екипи, за масов спорт. И ако някои си позволява да бърка в кацата с меда, в малкото канче с меда, би било много жалко.

Познавам колегите от БФС, надявам се никой да не си е позволил такова нещо. Не подозирам, но чакам с интерес да приключи проверката. За мен е важно дали екипите са доставени, дали са качествени, дали са на конкурентна търговска цена и дали са стигнали за своето предназначение. Познавам огромна част от колегите, които се занимават с доставките. Те са хора с ценности, които не биха си позволили да откраднат пари от детски екипи", защити колегите си Костадинов.

Костадинов заяви, че няма да се кандидатира за президента, но има и ясна представа какъв трябва да бъде заместникът на президента Борислав Михайлов, който подаде оставка."Човек, който е мениджър и умее да комуникира. Да може да комуникира с международните институции. Надявам се да има публичен избор".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    6 1 Отговор
    Когато Лечков беше световна футболна звезда, тоя измекяр Костадинов беше мишка, но вече като слуга на ДПС работата му порасна.Боклуци.
  • 2 Роб Халфорд

    4 0 Отговор
    Тия двамцата на снимката от коя свинеферма са? Не за друго, ама коледа наближава, та... така де.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 dalgoto mite

    0 5 Отговор
    leckov ne beshe dobar igrac,no blagodarenie na stoickov i emo,a nai-mnogo na lubo penev,koito go uregdashe pred cico s -treniora dimitar penev,koito vaobshte ne go iskashr v otbora.vidyahmece i edin posredstven turski otbor go izgoni poradi nekadarnost.

    Коментиран от #7

  • 5 Бай Ганьо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Роб Халфорд":

    Колега, забрави.Тия свине са опасни, защото са чумави.По-далеч от тях.За твое добро го казвам. ;-)
  • 6 Шпек Салам Народен

    1 0 Отговор
    Ивайло,неграмотнико сърдит,поправи
    си правописните грешки,които съм ти посочил! Да ми изтриеш мнението по-лесно ли ти е?!
  • 7 Мнооого си далеч от футбола

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "dalgoto mite":

    нито аз го харесвам, но беше голям играч, точно това че не беше бърз, е развило у него една техника, дето 3-ма човека не могат да му вземат топката! Освен това, с играта си в Хамбург, стана много пъти футболист на кръга, и оттам по рекламите по телевизията в Скай го вижда Стоичков! Но това поколение, не може да командва футбола! Всичките момчета бяха създадени в спортни училища, те тренираха, и спяха по чиновете! Оттам им остана и дефекта, на трева да бягат, и на стол да им се приспива! Една книга не са прочели, но някой от тях писатели станаха! Те изпълниха предназначението си, лошото че ги оставиха да се занимават с работа за която не са учили! Но то така е в цялата Родина! Главния командир на държавата, да ти прилича да е чел книга! Виж и в парламента тези с купените дипломи, освен дипломата, друго не са чели!
  • 8 шопен

    4 0 Отговор
    Не мога да разбера този екземпляр чий го дири там. Какво прави също там бившият кмет на Созопол П.Рейзи, Михаил Статев адвокат от Варна, П. Величков ИД в АМВ, Ат. Фурнаджиев упр-л На МОТО ПФОЕ. Собственици на ФК като Киро гела и др. също. Те могат да си рекламират собствеността и по друг начин. Келепир явно има, а не футбол има в тая работа

    Коментиран от #9

  • 9 Стършел

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "шопен":

    Перът паричките на дс доган. Те са навсякъде където може да се краде безнаказано! Ненаситни уроди, готови да продадат майка си, баща си. За тях освен пари нищо друго не съществува, нито народ, нито родина, камо ли чест и морал.