6 Декември, 2019 10:31 1 592 3

Редактор в италианския Corriere dello Sport: Какво е расисткото в това заглавие?

  • италия-
  • серия а-
  • расизъм-
  • расистко заглавие-
  • ветсник-
  • редактор-
  • ромелу лукаку-
  • крис смолинг

Знаете ли колко сходни заглавия съм пуснал в последните 40 години?

Редактор в италианския Corriere dello Sport: Какво е расисткото в това заглавие? - 1

Редакторът в италианския Corriere dello Sport – Иван Дзазарони, защити заглавието на медията „Черен петък”, който сравни Ромелу Лукаку и Крис Смолинг. Опитът на изданието бе да препрати читателите към предстоящия кръг в Италия, сравнявайки двамата бивши съотборници от Манчестър Юнайтед, но журналистът довери, че не вижда нищо расистко в него.

Първата страница в четвъртък набързо доби нечувана популярност, като редица клубове и спортисти се възпротивиха на изказа от страна на италианската медия. Милан и Рома дори забраниха достъпа на журналисти на медията на техните тренировъчни бази до края на декември.

„Моля, някой да ми каже какво е расисткото в това заглавие? Знаете ли колко сходни заглавия съм пуснал в последните 40 години? Защо е нужно да се обяснявам в интернет? Да сложиш Лукаку и Смолинг на първа страница е силно съобщение. Двамата са страхотни играчи, които са играли в Манчестър Юнайтед. „Черен петък” е защото са продадени наскоро – защо да не се използва”, коментира той пред Radio 24.

„Ако някой иска да се бори с расизма, е хубаво да погледне сериозните проблеми. Това заглавие не може да бъде назовано като расистко. Има хора, които казват, че маймунските звуци не са расистки по стадионите – това е срамно. Ако продължаваме да квалифицираме всичко с фалшив морализъм, тогава никой няма да може да напише нищо повече”, продължи редакторът.

„Получих обаждания от клубове от аматьорските нива. Те ми съобщиха, че не разбират какъв е проблемът, а аз съм щастлив за избора си на такова заглавие”, заключи Дзазарони.

Редактор в италианския Corriere dello Sport: Какво е расисткото в това заглавие?
Снимка: Instagram


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фалш и мултикулти простотии

    11 0 Отговор
    И аз не разрсх, къде е"проблема" ! Да се забрани думата "черно" и да се замени с ....ами "антирасистите" да кажат ?!

    Коментиран от #2

  • 2 123

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "фалш и мултикулти простотии":

    Тъмно бяло, може би?

    Коментиран от #3

  • 3 00000014

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Вие двамата какво се чудите. Западна Европа се напълни с натегливи комсомолци, които търсят врага (антилиберала) и под чергата.