6 Декември, 2019 23:59 1 513 0

Рома препъна Интер и даде шанс на Ювентус да се върне на върха

  • рома-
  • интер-
  • серия а-
  • равенство-
  • 0:0

''Нерадзурите'' и ''джалоросите'' изиграха равностоен мач

Рома препъна Интер и даде шанс на Ювентус да се върне на върха - 1
Снимка: БГНЕС

Отборите на Интер и Рома завършиха 0:0 в голямото дерби на 15-тия кръг на италианската Серия А. И двата тима бяха доста предпазливи и не желаеха да предприемат твърде много рискове, за да стигнат до успеха, като равенството в крайна сметка беше логичният изход на „Сан Сиро“.

Двубоят започна с великолепен шанс за състава на Антонио Конте. В 7-та минута, след грешка при разиграването на Рома, Ромелу Лукаку беше изведен сам срещу вратата на Рома, но стражът Антонио Миранте се намеси по великолепен начин, за да запази вратата си суха, предаде Гонг.

Десет минути по-късно и гостите получиха първия си шанс в срещата. Николо Дзаниоло получи топката на границата на наказателното поле на Интер и успя да се справи във физическия дуел с Диего Годин. След като се обърна младокът нанесе плътен удар към вратата на домакините, но Ханданович беше добре пласиран.

Темпото на мача поспадна в средата първата част. В 32-та минута „нерадзурите“ стигнаха до нова възможност. След многоходова атака по левия фланг Кристиано Бираги успя да свие топката към границата на наказателното поле, където Лаутаро Мартинес овладя с едно докосване и стреля неточно към далечния ъгъл на Миранте.

Две минути преди края на полувремето шансовете пред вратата на Антонио Миранте продължиха. Вратарят на гостите подари кълбото на Ромелу Лукаку на границата на наказателното поле. Белгийският нападател беше блокиран при опита си да стреля, но топката попадна в краката на Марсело Брозович, който обаче даже не уцели рамките на вратата от изгодна позиция.

В началото на второто полувреме домакините отново бяха съвсем близо до откриващото попадение. След хубава комбинация между Борха Валеро и Матиас Весино последният излезе срещу вратаря на Рома, но Миранте показа великолепен рефлекс отново.

Момчетата на Конте продължиха да са по-активния отбор на терена, но тези на Пауло Фонсека бяха достатъчно стабилни в моментите, в които трябваше да се защитават. В 68-та минута Стефан Де Врай изпрати пореден дълъг пас зад защитата на Рома, който търсеше Лаутаро Мартинес. Нападателят свали топката отлично на гърди и излезе сам срещу Миранте, но бразилският вратар отново беше вездесъщ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА