Last news in Fakti

8 Декември, 2019 00:31 6 398 47

Ексклузивно: Този път изненади нямаше, Джошуа победи Руис по точки

  • антъни джошуа-
  • победи-
  • анди руис-
  • върна си титлите-
  • саудитска арабия

Британският боксьор спазваше стриктна тактическа дисциплина, която му донесе победата

Ексклузивно: Този път изненади нямаше, Джошуа победи Руис по точки - 1

Тази вечер, буквално преди броени минути, в едно от най-големите боксови зрелища за годината Антъни Джошуа победи Анди Руис-младши в мач реванш, който се проведе в Ад Дирия (Саудитска Арабия). Британецът постигна 23-ата победа в своята кариера, триумфирайки с единодушно съдийско решение (118-110, 118-110, 119-109) над своя американски съперник.

Британецът си върна световните титли на IBF, WBA, WBO и IBO в тежка категория, след като изненадващо му бяха отнети от пъргавия шишко Руис през месец юни тази година. Този път обаче роденият в Рединг боксьор бе взел мерки и с изключителна тактическа дисциплина, включваща много движение, надви упорития американец от мексикански произход.

ПО РУНДОВЕ:

ПЪРВИ РУНД

Двубоят започна предпазливо и без излишни рискове за двамата боксьори. И Руис, и Джошуа отправяха плахи удари, но британецът бе първият, който регистрира мощен удар в лицето на мексиканеца. В края на рунда с мощен десен удар AJ отвори аркада на лицето на Руис.

ВТОРИ РУНД

Анди Руис започна ударно, регистрирайки двоен ляв прав. Британецът отвърна с опит за десен прав, но мексиканецът внимаваше. Последва размяна на удари между двамата противници. Минута преди гонга Руис изравни раните от двубоя, отваряйки аркада на лицето на Джошуа. В края на рунда британецът бе притиснат до въжетата, но успя да се измъкне бързо.

ТРЕТИ РУНД

Мексиканецът тръгна директно и в третия рунд и регистрира ляв в тялото на своя противник. Последва опит за дясно кроше от страна на мексиканеца, но AJ се защити успешно. Британецът бе по-търпелив и изчакваше точния момент да нанесе удар. Този момент дойде в края на рунда, когато нанесе ъперкът и ляво кроше в тялото на мексиканеца.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

Руис опита да скъси дистанцията и тръгна настървено, но Джошуа спря нападението на мексиканеца, влизайки в клинч. Руис отвърна с неуспешен опит за ляво кроше. Последва размяна на мощни удари между двамата. Руис вкара мощно ляво кроше, а британецът отвърна със силен ляв в тялото на своя противник. Мексиканецът започна акция, но Джошуа регистрира успешна серия от удари и разклати Руис. В края на рунда AJ бе притиснат във въжетата.

ПЕТИ РУНД

Рунд №5 започна с нова акция на мексиканеца, който пласира няколко последователни удара. Джошуа отново бе по-пасивният на ринга и влезе в клинч, след който направи неуспешен опит за ляв прав. AJ регистрира серия от мощни удари в главата на Руис, но гонгът сложи край на рунда.

ШЕСТИ РУНД

Рундът започна с опасна размяна на удари между двамата. Руис скъси дистанцията и успя да пласира тежките си удари в лицето на британеца. Джошуа изчакваше момента, за да регистрира мощния си ляв прав, последван от ляво кроше, което разклати мексиканеца. AJ обаче пласира няколко леви прави и гонгът сложи край на рунда.

СЕДМИ РУНД

Втората половина на двубоя започна пасивно за Джошуа. Руис отново удари непозволено своя противник и получи поредно предупреждение от рефера. Джошуа отвърна с мощно дясно кроше, което обаче бе неуспешно. Мексиканецът контрира с точно дясно кроше в лицето на Джошуа, който вкара дясно кроше, последвано от ляво кроше. Отговорът на Руис бе да влезе в клинч. Последваха предпазливи секунди, в които Руис направи неуспешен опит за ляво кроше, а AJ отвърна с мощно дясно кроше.

ОСМИ РУНД

В началото на рунда Руис търсеше тялото на Джошуа, но британецът се защитаваше успешно и пазеше добра дистанция. Пореден непозволен удар от страна на мексиканеца ядоса Джошуа. Последва мощна серия от крошета на Руис, след която британецът влезе в клинч. Джошуа отвърна с ляво кроше, но мексиканеца се задържа на краката си. Рундът завърши с размяна на реплики между двамата боксьори.

ДЕВЕТИ РУНД

Девети рунд стартира агресивно с ляв прав на Руис. AJ отвърна с отличен ляв прав в лицето на мексиканеца, който след това инкасира още един мощен удар. Джошуа влезе в клинч, от който обаче Руис излезе мигновено, след което направи неуспешен опит за дясно кроше. Рундът приключи с мощна комбинация от тежки удари на Джошуа.

ДЕСЕТИ РУНД

Рунд №10 започна агресивно, след като Руис регистрира тежко дясно кроше в главата на британеца, който върна удара. Последваха секунди на тактическа битка, в която Джошуа вкара няколко успешни удара в лицето на своя съперник. Британецът пазеше удобна дистанция от десните крошета на Руис, който изпитваше все повече трудности да отвръща на доброто движение на AJ.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД

Рундът започна с размяна на удари между двамата боксьори. Джошуа бе притиснат до въжетата, където отнесе мощно дясно кроше. Британецът се спаси от мексиканската атака, влизайки в клинч. Руис вкара мощно дясно кроше, а AJ отвърна със серия от крошета, завършила с успешен ляв прав. Мексиканецът опита силен десен прав, но Джошуа се защитаваше успешно и неутрализира съперника.

ДВАНАДЕСЕТИ РУНД

Последният рунд в двубоя стартира с ударна атака на Анди Руис, но Джошуа отвъран с бомбастичен десен прав в лицето на мексиканеца. В заключителните секунди Руис вкара точно ляво кроше, но Джошуа отвърна с леки леви крошета и се измъкна от силното дясно кроше на Руис. Джошуа завърши двубоя с регистриран успешен ляв прав/gong.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Цоцолана

    39 8 Отговор
    "Дацик против МС по боксу Артура Шапиева" - слагаме в търсачката и зяпаме! А Руис си имаше работа с бройкаджия - позорна победа за Джошуа!
  • 2 ми да видим

    48 2 Отговор
    Очаквано ! На печалившите честито, на тези които не са внимавали по физика мнооо поздрави от заложните къщи хаха ! Коментар на мача: победи шампиона по бягане ;))))
  • 3 124

    43 5 Отговор
    Пълен цирк.Това бокс ли беше или балет?Тия се галеха.Руис прибра добри пари за да загуби с достойнство разбира се.Така всички са доволни.Руис си получи трите минути слава и любезно отстъпи поясите , разбира се срещу добро заплащане.

    Коментиран от #4

  • 4 Баба Цоцолана

    41 4 Отговор

    До коментар #3 от "124":

    Мъчно ми е, че заблудените разпенени пинчери ще налетят с убеждението, че Руис, беше победен - Джошуа просто доказа собствената си неспособност да бъде УБЕДИТЕЛЕН шампион, а си остана МАНЕКЕНКА...

    !!!

    Ех, иска ми се Кличко да се беше съгласил на мач с Бригс още веднъж )))
  • 5 стоян георгиев

    32 14 Отговор
    джошуа послуша треньора си и победи безпроблемно.ако го беше ударил на чeст щеше отново да загуби.мексиканеца е много силен удряч,коеото се видя и в този мач при малкото му дадени възможности.та както се казва в спорта и наи-грозната победа е по-хубава от наи-красивата загуба.
  • 6 Той

    62 3 Отговор
    И ако това беше игра на световен шампион.Анаболното негро беше умрял от страх.Абе ако сте гледали Чарли Чаплин в серията в която се боксираше Джошуа изглеждаше нещо подобно
  • 7 Гледач

    41 5 Отговор
    Ха ха по СМЕШЕН шампион в Тежка не е имало никога. ШОШУА Е СМЕШНИК И СТРАХЛИВЕЦ.
  • 8 боксът стана като кеча

    38 3 Отговор
    Пълен цирк и шоу. В сравнение с боксьори като Демпси, Марчиано, Луис, Холифийлд или Тайсън, тези двамата са като балерини. Особено този черният е гола вода.

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    14 36 Отговор

    До коментар #8 от "боксът стана като кеча":

    от тия дето си споменал на джошуа съпротива би оказал само люис.другите не би ги зачел.явно хал хабер си нямате от бокс.бокса момчета не е цирк или кеч.тва е място дето се удрят силно и особено в тежката грешките са фатални.джошуеа игра много правилно и не даде никакъв шанс на мексиканеца.тва че мача нямаше нокаути за което основно го гледате лаиците не го прави лош за гледане.и джошуа не е слаб боксьор.тва му е сигурно втора или трета победа при която противника му изкарва целия мач.освен това е олимпииски шампион и детонира двама такива в профибокса като ги нокаутира.

    Коментиран от #11, #12, #14

  • 10 Това ако

    12 2 Отговор
    е бокс значи аз мога да стана премиер,опсс отдавна е запълнено мястото.
  • 11 Той

    24 4 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Това беше игра елементарна на страхливец.Този манекен ако го добра Уайлдър незнам каде ще бяга.Може би около ринга.

    Коментиран от #13, #29

  • 12 Абе пич гербав

    24 4 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Разбираш от тикви, но не и от бокс. Ако Джошуа се боксира срещу някои от тези, които съм изброил, ще бъде нокаутиран в първия или най-много във втория рунд.

    Коментиран от #15

  • 13 стоян георгиев

    21 29 Отговор

    До коментар #11 от "Той":

    елементарна игра на страхливец!!!хахахаха,хохохох!тва се нарича тактика бе пич.няма как високия 2 метра и супердобър в средна и далечна дистанция англичанин да позволи клинчове с по-ниския и 20 см и по-тежък с 20 кг мексиканец,само за да може разни треторазрядни убавци като теб да риват отстрани !!!джошуа си взе мача точно както трябваше да го вземе .с много раздвижени крака и добра дистанция.точно както ги биеха кличката и ленъкс люис.страхливиците обикновенно сте тия дето след две ракии давате акъл кои е страхливец.този англичанин е олимпииски и световен шампион по бокс в тежка категория.там страхлици няма .страхливците сте пред екрана с бирата и бабаитлъците от там!

    Коментиран от #16

  • 14 Тренера

    18 4 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Цццццц къв си тренер по бокс!!! Ама бокса не и да бягаш кросчета около опонента си!мексиканеца е нечовека като чук беше!

    Коментиран от #18, #32

  • 15 стоян георгиев

    2 30 Отговор

    До коментар #12 от "Абе пич гербав":

    иначе се вижда и колко разбираш от бокс.демси и марчано са играли бокс когато е нямало химия .днес тия нямаше да изкарат и загрявката на сегашните шампиони.тва е все едно сега да пуснеш пеле или куция гаринча да играят футбол.не си ли гледал стари филми бе пич?не си ли виждал скороста от тогава или атлетизма?сега тия са машини.бързи ,взривни,издражливи с голям щаб анализатори и треньори.щели да го бият в първия рунд!!!хахахах,хахаха!таисън щеше да гледа мача от близо с джошуа.същото го чакаше и нисичкия холифилд.единствения дето има шанс срещу ангиличанина е ленъкс люис,но тои има идентичен стил с джошуа.само дето сегашния шампион е много по-добре физически от люис.

    Коментиран от #34, #35

  • 16 Yamaha

    19 2 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    А като излезе срещу Дионтей какво ще прави Джошуа?

    Коментиран от #23, #26, #30

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 стоян георгиев

    8 20 Отговор

    До коментар #14 от "Тренера":

    бокса е да победиш без да те удрят.тва е разковничето и дълголетието в бокса.тва правеха кличко и люис сега го прави и джошуа.знам ти кво искаш.да застанат един срещу друг и да се млатят ,а ти да мучиш с бирата в ръка.тва обаче шампионите не го правят.те гледат да надиграят противника си ,а не да се тепат като магарета.

    Коментиран от #41

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 стоян георгиев

    5 15 Отговор

    До коментар #16 от "Yamaha":

    ами ще играе като с кличко.дионтеи е бронзов медалист от олимпиадата ,а джошуа е златен.та според мен джошуа има по- добър бокс от уеидър в средна и далечна дистанция.гледах го американеца преди седмица с кубинеца ,хич не ми хареса.губеше преди да го нокаутира,а срещу джошуа ще е доста по-тежко.нека обаче направим една уговорка.в бокса винаги може да стане грешка и губещия да спечели всичко с един удар.така че не трябва да отписваме уадър.
  • 24 Анаболен Чалгар

    5 1 Отговор
    Деси/Ани/Дошо, спорт и политика не са едни и също. Олимпиадата, като идея е спиране на ВСИЧКИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ и съревнование с ГОЛО ТЯЛО!!! Затова на Олимпиадите НЕ СА УЧАСТВАЛИ ЖЕНИ!!! Не е било дискриминация а култура, традиция и ритуал! Спорта за разлика от политиката се е възприемал, като нещо чисто, саможертвено и открито, а политиката е АНТОНИМ на спорта, като идея! Вкарваш поквареното си разбиране за правота в капан! Руис е АМЕРИКАНЕЦ - ако шефовете ти те хванат да плюеш по човек на Господарите, няма ли да ти намалят шекелите?! От загриженост и състрадание те питам. То и без тва сед Брекзит ще си смучеш пръста ))
  • 25 Разбирача

    10 2 Отговор
    Бях за Джошуа но това беше много грозна победа!
    Шампиона бяга 12 рунда грозна картина.
    Това не е шампион за мен!!!
    УСИК МИ ХАРЕСВА МНОГО КАТО БОКСЬОР КРАСИВА ИГРА.....
  • 26 Митьо Пищова

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Yamaha":

    Как какво бягане якооо😂😂😂
  • 27 Д-р Храчков

    15 3 Отговор
    Пълен фалш! В днешно време, колкото са по-големи, велики или на високи постове толкова са по-неспособни!
    Този псевдо шампион всеки втори от ЦС затвор ще го победи. Да не говорим някой от Перник. А за тези пари които би могъл да спечели нашият бай Ганьо, ще го накара и гащите да си изяде!
  • 28 Ретро Скептик

    8 1 Отговор
    Ако пуснат Майкъл Джонсън на ринга ще имаме нов Шампион по бокс!
  • 29 qwerty

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Той":

    Колега, към тях ще.бяга, че ония хамалин е висок и с дълги ръчища.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 МП4

    12 8 Отговор
    Личи колко разбирате от бокс семкаджии по кафетата и пред блока. Отлична игра за Джошуа, разцъфваше го през цялото време , не сваляше лявата ръка, 90% левите прави влизаха , пукна му веждата още в първия рунд. Сменяше ъглите когато той поиска, измори ги достатъчно. Джошуа не търсеше нокаута и близкия бой
    , защото Руиз е добър в това да се сграбчи и да се бие от мн близка дистанция. Това е стратегия и тя проработи мнигновено за Джошуа. Това не ви е хамалски бой в дискотека аидеее скачаи и да играе балтията. Аз лично видях един нов Джошуа, ако не сте забелязали Владимир Кличко също играеше с лявата игра непрестанно. Бокса, колкото и силова, толкова и умна, стратегическа и хитра игра. Руиз бе му се даде , абсолютно никакъв шанс да се добере, ама за вас вс е нагласено и пари, как да го разберете , като мирогледа ви е 5см пед носа!
  • 34 Някой

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    За Тайсън не се знае. Защото той е майстор на скъсяването на дистанция. Прави много бързи отклонения вляво вдясно, навлиза. И удря мощно. Тоест, каквато е тактиката на Луис, но ме може да я изпълни, като Тайсън. Много интересен би бил един такъв мач. Тайсън -Джошуа, или Тайсън- Кличко. Но вярно е, че сегашните са големи химици. То по времето ма Тайсън сигурно също е имало химия, ама не както сега

    Коментиран от #46

  • 35 Враца Баце

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Можеш ли да си преброиш Минусите или ще ти трябва калкулатор? Разбирач ха, ха, ха.....

    Коментиран от #47

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Варненец

    4 0 Отговор
    След този мач черния да не чака пълни зали, в Европа и САЩ, може тъпите араби да ги лъжат. Съжалявам че платих 7 лева за Диемата. Ебахти бокса, Пульо мачкай напред понеже ти не можеш да бъдеш актьор
  • 38 Мангала

    8 1 Отговор
    Мн як в краката, бе. Такова бягане и подскачане беше, че по едно време се чудех какво гледам. После разбрах, че съм гледал цирк.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Кобрети

    2 0 Отговор
    И двамата ще си ги бия на почивки.
  • 41 Гледач

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Бокс е СПОРТ който го играят мъже.И с риск за живота си правят зрелище. А Шошуа е страхливец.Ако беше за по малко УДАРИ ЩЯХА да го играят маратонци на 42.5 км.

    Коментиран от #44

  • 42 до стоян георгиев

    0 1 Отговор
    Я виж ти, фашиста бил "специалист" и по бокс!!! Не бъркай ботокс с бокс ,че разликата е голяма, главата мека,брадата ти стъклена за тази голяма уста!

    Коментиран от #45

  • 43 Гледах мача и видях че

    1 0 Отговор
    Анди Руис цял мач го гонеше а Джошуа се чудеше къде да се скрие..............мисля че мача беше равен
  • 44 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Гледач":

    бокса го играели мъже.хахаххаха!!!има и жени бе убавец.даже имаме световни шампионки по бокс!иначе руските тролове сте силни в измислянето на прякори.шошата бил страхливец.ти явно си по -смел,а другар?стана ли олимпииски шампион по бокс в тежка?или си деистващ световен?ако шошата бе страхлив нямаше да е с тия постижения,но теб кварталния пияч на бира тва не те впечетлява.бокса е спорт другарю,много техничен при това и много жесток.сигурно наи-жестокия от боините дори по-жесток от мма.за да си шампион в него трябва да си талантлив ,смел и много упорит и издражлив на болка ти обаче тия работи няма как да ги знаеш,та пииси бирата и не го мисли!
  • 45 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "до стоян георгиев":

    а и станах и фашист а?то за вас съветските трлове всеки е фашист дето не лиже задника на вожда ви.
  • 46 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Някой":

    има такъв мач казва се люс таисън.плачевен за таисън.ленъкс така го би че го сцепи.направо го изнасили.при сегашните атлети квито бяха кличко и сега джошуа за таисън ще е още по-зле.що се отася до химията ще те светна нещо без пари.сегашните високи боксьори благодарение на химията днес са с бързината на ниските.затова и вече няма ниски в тежка.ако гледаш мачове от 70 те или 80 те се вижда как високия боксьор е видимо по- бавен от ниския,гледаи сега мачове и намери един бавен висок.дори фюри дето е 2 и 10 е бърз като средновисок боксьор!
  • 47 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Враца Баце":

    враца ,минусите са ясни.пиялките дето сте гледали мача искате кютек подобен на тоя в кварталната кръчма.само че в случая джошуа предпочете сигурното и го направи перфектно.тва обаче за вас дето хал хабер си нямате от бокс е неразбираемо.не разборате от боксова тактика ,дистанция,концентрация през всичките 12 рунда ,както и от спортна дисциплина.ако малко се бяхте занимавали със спорт може би щеше да поназнаивате ама спорта пречи на пиенето нали ?