Last news in Fakti

9 Декември, 2019 10:23 1 960 17

Кобрата: Аз съм №1 претендент на IBF в света

  • кубрат пулев-
  • бокс-
  • антъни джошуа

Не ми оставила следа загубата от Кличко

Кобрата: Аз съм №1 претендент на IBF в света - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата на българския бокс в тежка категория Кубрат Пулев даде интервю за сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей, България", в което говори за измналия двубой между Антъни Джошуа и Анид Руис, както и за следващия си опонент.

"Аз съм номер едно претендент на IBF в света. С кой ще е ще се реши в идните месеци“.

„Нямаше много голяма битка. Имаше надлъгване, надиграване. Напрежението е голямо. На хората може би им е било скучно, но боксьорите усещат, че всеки един удар може да е решаващ и затова бяха предпазливи. Джошуа си беше направил стратегията съвсем различна. Променил е стила, стратегията заради противника“.

„Когато се започва с подготовката се намира правилният спаринг партньор, който да прилича на него, същата игра. По това се прави и стратегията. Видяхте и затова загубих от Кличко без стратегия“.

„Серафим може би не най-наясно с нещата. Като аматьор беше гениален, шапка му свалям. Много малко българи са стигали това ниво. Като професионалист го нямаше изобщо. Не смятам, че има нещо нагласено. Отиват и играят. Това не е футбол или друг спорт“.

„Зависи от Джошуа. Всяка една федерация има правила, той е шампион на три федерации. Първи по ред е IBF, което съм аз. Ако случайно не иска или така преценят и той я оваканти ще играя със следващия Ковнацки, който е поляк. Супер неудобен е. Който и да е не се притеснявам“.

„Не ми оставило следа загубата от Кличко. Предпочитах да е победа, естествено. Загубата те учи повече, докато победата те главозамайва“.

„Това е истинският талант – на мига веднага да можеш да се синхронизираш с противника. Всеки си е направил стратегия и именно в този момент, в който той те изненада и ти трябва да се напаснеш. Като се анализирам след мачовете виждам, че съм променил нещо на мига. Това е висшата математика в бокса“.

Кубрат говори и за публикацията на английския вестник „Сън“, в който се съобщава, че Джошуа вече е избрал следващия си съперник и къде ще се проведе срещата. Според изданието именно Пулев трябва да е следващия противник на британеца, който е избрал срещата да се състои на 60 хилядния стадион на Тотнъм Хотспър в Лондон в края на март.

„Чудесно! Аз съм готов за такъв мач. Идеално, един месец да вляза и после здрава работа“.

Пулев коментира и предстоящата боксова вечер в зала "Колодрума"в Пловдив, където на 14 декември брат му Тервел ще се бие с американеца Дешон Уебстър.

„Ще има две тежки категории, ще има един българин в тежка - Спас Генов. Реванш, защото момчето изяви желание да играе със Спас и да го бие“.

„Имаме добра охранителна фирма. Това дори е културно събитие. Ще бъдат много интересни двубои, дори за хора, които не гледат бокс“.

„Питали са ме може ли 3-годишно дете да тренира в залата. Самите с брат ми почнахме на 11, 12 години. Мисля, че е добре на около 10 години да почват. Треньорите ги учат на дисциплина, на движение по ринга. Това ще са важни неща. Учат ги и на характер. Да бъдат мъже, на това ги учим“, завърши Кубрат.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 детето гост

    5 9 Отговор
    Ко Брат е пич ама негъра е як и сигурно ще го бие
  • 2 антрашпиц

    14 7 Отговор
    Да Кубрате,ти си претендент номер едно да бъдеш нашамарен отново.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Малка му

    7 3 Отговор
    дано този път успее!
  • 5 АНТРАШПИЦ,корекция

    4 11 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    Джошуа ще пердаши Пулев по-здрави дори и от Кличко - ще го млати като шкембе в дувар и ще го търкаля като мечка на панаир.
  • 6 Хиху

    9 5 Отговор
    Как да бъде нашамарен от ново бе супол та той има само 1 загоба до сега ама като бие малчите като мишки
  • 7 Умберто

    9 5 Отговор
    За разлика от Пульов ,Сарафа имаше арсенал от удари.Ти Пульо с левия прав къде си тръгнал.Виж се,че нямаш един нокаут в кариерата.А Серафим като го питаха в едно интервю за теб,какво мисли,се чудеше как да не те обиди без да лъже.Аматьор Пульов
  • 8 Умберто

    4 4 Отговор
    Оульов ти не си номер 1 претендент,а си Вечния претендент.И на 60 пак ще претендираш.
  • 9 бад бет

    6 5 Отговор
    Не се хабете тоя път, ще го заболи другата ръка и г*за! Мач, ще има, ама друг път ;)
  • 10 Кой68

    7 3 Отговор
    Вечния претендент..Вечния...
  • 11 Гошо

    4 4 Отговор
    Истински БЪЛГАРИН.Успех Кобра , с тебе съм до гроб.
  • 12 Хубенов

    3 0 Отговор
    Вярно, че Джошуа внимава и се пази за да си върне титлите, но мача беше наистина скучен! Преди това приказва, че щял да го пребие и свали с нокаут...
  • 13 Токо

    6 0 Отговор
    Нe зaбeлязaх нищo c кoeтo дa oпишa Джoшoa кaтo гoлям бoкcьoр ! Дaжe ми ce видя,чe пocтoяннo бягaшe пo тъчoвeтe нa рингa и въoбщe нe търceшe бoя с Руиз. Тaктикaтa му бeшe дa изкaрa дo крaя и дa cъбирa тoчки . Тoвa нe e тaктикa нa cвeтoвeн шaмпиoн . Пo cкoрo e тaктикa нa втoрoрaзрядeн бoкcьoр излязъл нa гoлям мaч! Зa тoзи мaнeкeн кoбрaтa щe e труднa мишeнa . Aкo Пулeв нe нaпрaви грeшкa имa дoбри шaнcoвe дa cпeчeли титлaтa . Дaнo дa уcпee ...
  • 14 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    "КОБРАТА" Е ГОТИН /ПРИЕМАМ ГО КАТО БРАТ/ , НО ДА НАПРАВИМ РЕТРОСПЕКЦИЯ : - КОЛКО ОТ БОКСОВИТЕ ШАМПИОНИ СА ТАПАНАРИИ : КОЛКО ОТ ТЯХ ИЗТРЪТКАХА ПАРИТЕ СИ ... КОЛКО СЕ УСРАХА СОЦИАЛНО ...КОЛКО ДАДОХА ОТ ПАРИТЕ СИ ЗА ДЕЦАТА И БЪДЕЩЕТО !?!?!? КАТО ТЕ БИЯТ ПО ГЛАВАТА- СИ ОСТАВАШ ---" ТАЙСЪН" ДО КРАЙ...ПА И ДЖЕК ЛОНДОН НЕ МОЖЕ ДА ТИ ПОМОГНЕ !?!? !
  • 15 vasik atanasova

    1 1 Отговор
    кoбрa cтягaй ce
    ceгa e мoмeнтa
    твoя мoмeнт
    тoзи път нямa дa зaлoжa пaри нa тeбe нo щe cъм c тeбe
    и зa тeбe
    нaблъcкaй ce c рacтeжния хoрмoн и тo oт нaй виcoкo кaчecтвo
    и гo убий тoзи бoклук джoшуa
  • 16 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    1 1 Отговор
    Аз съм претендент номер 1 във всичките ранг листи.Кубрат мой ме хване за плюещата Кобра
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.