Last news in Fakti

10 Декември, 2019 10:40 2 432 9

Лудогорец ще сменя името на стадиона си, бъдещото название е любопитно

  • лудогорец-
  • ''лудогорец арена''-
  • ''хювефарма арена''

В скоро време ''Лудогорец арена'' ще прекръстен на ''Хювефарма арена''

Лудогорец ще сменя името на стадиона си, бъдещото название е любопитно - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на ПФК Лудогорец е внесло искане в Община Разград за преименуване на стадиона от "Лудогорец арена" на "Хювефарма арена". Кметът на общината Денчо Бояджиев е подготвил докладната записка по този въпрос, която е предоставена за обсъждане в Общинския съвет. Предложението включва изменение на договора за концесия за строителство с предмет "Реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец арена", неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера" и е получено в Община Разград от изпълнителния директор на ПФК "Лудогорец 1945" АД Ангел Петричев, става ясно от докладната записка, съобщава Гонг.

Мотивите за преименуването на стадиона са, че през последните години компанията на собствениците на футболния клуб Кирил и Георги Домусчиеви - "Хювефарма" ЕООД - София е един от основните му спонсори и допринася в голяма степен той да е конкурентоспособен на големите европейски отбори, като партньорството между двете страни ще продължава и занапред.

"Сътрудничеството между футболния клуб и дружеството ще доведе до осигуряването на финансови средства, необходими за утвърждаването на клуба като лидер в България и потенциален ежегоден участник в турнирите, организирани от УЕФА и до подпомагане управлението на стадиона", допълва Петричев. В докладната записка е посочено също, че това ще доведе до взаимни ползи както за концесионера, така и за концедента и ще окаже положително влияние върху бизнеса в града. Документът е включен за обсъждане в дневния ред на предстоящата на 18 декември сесия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    6 3 Отговор
    Много звучно име!!!
  • 2 вес

    14 0 Отговор
    По правилно е - Каптагон арена
  • 3 а преди края

    9 0 Отговор
    ще го прекръстят на ТИМ-арена
  • 4 Долу ага

    4 1 Отговор
    Хювеферма е по добре
  • 5 Еблю

    8 3 Отговор
    А ми те и Разград да вземат да прекръстят а Домус ага да го провъзгласят за онбашия на Делиормана
  • 6 345345

    6 2 Отговор
    както и да го прекръстят винаги ще си останат селски треторазряден отбор, щот некой ден гела кат съ гътне са чау
  • 7 ноухед

    4 2 Отговор
    що ни занимавате с този измислен отбор, с тях кирето си чеше егото /да се покаже колку е "голем"/, но нищо повече, те просто са обречени, да не говорим, че домуса дори е фен на друг отбор - има пари пазарува, а че няма смисъл...
  • 8 Ааа

    0 0 Отговор
    Някак на български не върви след х да идва ю. Излагация. Поне да го махнат това х и да стане Ювефарма, така ще звучи възприемвливо. Ако го наложат без промени, не само българи, но и турци, и арменци, и бразилци, изобщо никой няма да го използва. Изключително непрактично измислено име изобщо, дори и за фирма. То ще се види в бъдеще.
  • 9 Живко

    1 0 Отговор
    Хюмнеферма арена