Last news in Fakti

11 Декември, 2019 06:33 2 175 3

Наполи уволни Анчелоти, спрягат го за Арсенал

  • карло анчелоти-
  • арсенал-
  • шампионска лига-
  • наполи

След 0:4 в Шампионската лига

Наполи уволни Анчелоти, спрягат го за Арсенал - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Наполи Карло Анчелоти беше уволнен от поста си само часове след победата с 4:0 над Генк, която класира италианския тим за 1/8-финалите на Шампионската лига.

Новината беше разпространена официално от клуба и определено е изненадваща, макар напрежението между Анчелоти и ръководството да не е от вчера.

Самият треньор говори на пресконференцията след мача с Генк, като обяви, че не е подавал и няма намерение да подава оставка, а иска да продължи да работи като разчита, че играчите ще подобряват представянето си.

От клуба изразиха благодарности на Анчелоти за работата и изразиха надежда двете страни да запазят взаимното си уважение. Според "Скай Спорт Италия" решението за освобождаването на Анчелоти е било взето от собственика Аурелио де Лаурентис още преди срещата с Генк. Очаква се още в сряда за наследник на прочутия специалист да бъде обявен Дженаро Гатузо.

В същото време много бързо започнаха спекулациите. Карло Анчелоти вече е спряган за мениджър на лондонския Арсенал, който наскоро се раздели с Унай Емери. Според “Скай Спорт Италия” и Тутомеркатоуеб “артилеристите” вече са се опитали да се свържат с Анчелоти след новината за освобождаването му.

Интерес към бившия наставник на Милан, Челси, Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен проявява и Евертън, но Арсенал е фаворит, тъй като Анчелоти вече е живял и работил в Лондон и обстановката му е позната. В момента Арсенал е поверен на бившия шведски футболист на клуба Фреди Люнгберг, който пое отбора на пожар след освобождаването на Емери.

Според медиите в Италия е много вероятно Анчелоти да започне работа в чужбина, тъй като това е единствен вариант пред него. Правилата в Италия не позволяват един треньор да води два отбора от една и съща лига в рамките на един сезон.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бегай бре

    1 2 Отговор
    ...малиии НЕ..,НЕ,сакън....няма по бездарен човечец от татко Карло...,само не в Арсенал...,да ходи някъде в Китай......
  • 2 Статията

    1 1 Отговор
    Правилата на Италия били един треньор да не води два различни отбора в един сезон... Ами тогава как Наполи ще вземе Гатузо?
  • 3 До Статията

    1 0 Отговор
    Статията знае ли кой отбор е водил този сезон Гатузо?