Last news in Fakti

11 Декември, 2019 10:16 2 908 6

По 40 млн. паунда за Джошуа и Руис от тв права

  • антъни джошуа-
  • анди руис-
  • хонорари-
  • бокс

Цифрите са внушителни и могат да дадат ориентир за какво би се качил на ринга Кубрат Пулев в края на месец март, ако се стигне до договор с Ей Джей

По 40 млн. паунда за Джошуа и Руис от тв права - 1
Снимка: БГНЕС

Сблъсъкът между Антъни Джошуа и Анди Руис в Дирия миналата седмица е счупил рекорда на телевизия “Скай Спортс” за най-много платени посещения. Макар все още да няма официални данни от медията, мениджърът на британеца Еди Хърн заяви, че предишното постижение от 1.53 милиона поръчки, вече е в историята. През 2017-а толкова зрители платиха, за да гледат Джошуа и Владимир Кличко на “Уембли”, пише "Тема Спорт".

Цената, която бе поставена на битката на Ей Джей и Руис в събота, бе 24.95 паунда. Това означава, че сумата, заплатена на “Скай” възлиза на близо 39.32 милиона паунда, предвид че е имало над 1.6 млн. потребители, които са купили правото да гледат галавечерта.

Двамата боксьори ще приберат процент от въпросните пари, което означава, че хонорарите им от сблъсъка значително ще нараснат. По договор Джошуа прибра рекордните в кариерата му 46 милиона паунда, а за Руис останаха 10.

Цифрите са внушителни и могат да дадат ориентир за какво би се качил на ринга Кубрат Пулев в края на месец март, ако се стигне до договор с Ей Джей. Предполага се, че българинът ще прибере хонорар в порядъка на минимум 5 милиона паунда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    2 8 Отговор
    Айде почвайте да цъкате с език от завист сега клавиатурни мишки
  • 2 Този

    1 2 Отговор
    Ще се прибере в голямата хралупа на Андрейчето Кубрат.. Има да си мечтае за мач с някой от тези двамата.. А това разпределение фифти/фифти, как ви хрумна изобщо не мога да разбера
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Borislav Popov

    2 1 Отговор
    Ха, а аз го гледах по руската телевизия безплатно.
  • 5 Ивайло

    4 0 Отговор
    Биеш, падаш - все печелиш!!! ;)))
  • 6 Абе

    1 0 Отговор
    На Пулев никой няма да му даде големи пари, ще го минат по-тънката лайстна и толкоз, а той ще се съгласи щото няма избор!