Last news in Fakti

12 Декември, 2019 19:50 1 337 2

Данчо Лазаров: Не съм изморен, но вече не виждам смисъл да водя битки

  • данчо лазаров-
  • бфв-
  • нов президент-
  • 16 януари

Дългогодишният и настоящ председател на Българска федерация волейбол не възнамерява да приеме поста ''почетен президент''

Данчо Лазаров: Не съм изморен, но вече не виждам смисъл да водя битки - 1
Снимка: БГНЕС

След 18 години начело на волейбола, инж. Данчо Лазаров обяви, че няма намерение да се кандидатира за нов мандат, нито пък да става почетен председател на родната федерация. Както стана ясно на извънредно Общо събрание на 16 януари ще бъде избран нов президент, а битката ще е между досегашния вицепрезидент Любомир Ганев и члена на УС Борислав Кьосев.

"Исках да ги успокоя, че могат и двамата (бел. ред. Борислав Кьосев и Любомир Ганев) спокойно да се кандидатират. Казах му на Любо, че такова нещо като изваждане от Управителния съвет на 20 декември аз няма да инициирам и няма да допусна това да стане. Така те двамата гарантирано са членове на УС, доколкото зависи от мен, за да си запазят възможност за кандидатстване за председателското място", каза Лазаров пред bTV.

Лазаров е начело на БФВ от 2001 г. Съществува възможност той да запази влиянието си, ако бъде избран за почетен президент, тъй като постът дава сходни функции с този на президента. Той обаче е категоричен, че няма да приеме да бъде почетен президент: "Не, че нямам енергия да водя битки, но не виждам особен смисъл в това. Няма да приема поста почетен председател", каза той.

В дневния ред на заседанието на 16 януари влизат следните точки: освобождаване на настоящия УС и избиране на нови членове, избор на нов председател и промяна на устава за определяне на максимален брой последователни мандати.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    1 2 Отговор
    Ни съ давай Данчо изкарай още два три мандата...
  • 2 Оня

    0 1 Отговор
    Ако не беше Данчо, волейбола в България въобще нямаше да е на това ниво. Време му е да си ходи, но не е това начина. И не мисля, че новите кандидати ще бъдат по добри. Вярно изключителни спортисти, но това не означава, че ще бъдат добри управници. Времето ще покаже. Успех на кандидатите.