Last news in Fakti

13 Декември, 2019 05:49 6 749 15

Невиждан скандал на церемонията "Спортист на годината"

  • спортист на варна

Искат оставката на шефа на спорта във Варна

Невиждан скандал на церемонията "Спортист на годината" - 1
Снимка: Facebook

С невиждан скандал ще се запомни церемонията „Спортист на годината” на Варна, която се проведе в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна тази вечер. За първи път в историята на допитването спортист отказа да получи наградата си. Това направи бащата на щангистите Христо Христов и Стефчо Христов – Димитър Димитров, който присъстваше в залата, но демонстративно отказа да излезе на сцената, за да получи призовете на синовете си. Стефчо и Христо нямаха възможност да дойдат, тъй като първият е на европейско в Израел, а брат му се подготвя в София за турнир в Катар, който е важен за спечелване на квота за Олимпиадата в Токио през 2020 година.

Както е известно, Христо стана европейски шампион за юноши, а Стефан – световен, за кадети. Незнайно защо обаче нито един от двамата не стана Спортист №1, а вместо тях наградата взе Атанас Скатов.

Как са гласували обаче спортните журналисти на Варна, това никой няма да разбере, тъй като вотовете им за поредна година не бяха оповестени.

Прецедент и парадокс е, че за първи път в България за спортист №1 е обявен човек, чийто спорт няма състезателен характер, а шампиони на света и Стария континент от олимпийски спорт са пренебрегнати.

Потърсен за коментар, бащата на щангистите на Стефчо и Христо Христови – Димитър Димитров, заяви: „Аз не излязох на сцената, защото това не е нашата награда. Искам също да кажа на шефа на дирекция „Спорт” на Община Варна г-н Кристиан Димитров, да не доближава моите сиинове и да не ги повече кани ни на церемонии, на които да бъдат унижавани.”

Рзабра се още, че министърът на спорта Красен Кралев е отказал да присъства на тържеството, въпреки че преди това е потвърдил присътвието си, след като е разбрал по какъв срамен и недопустим начин е определен победителят.

В зала „Конгресна” пък председателите, треньорите и състезателите на клубовете обявиха, че ще поискат официално от кмета на Варна Иван Портних да освободи от поста Кристиан Димитров заради грозното опорочаване на анкетата.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 1 Отговор
    МАФИЯ
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 5 Отговор
    бащата е постьпил достоино с чест БРАВО
  • 3 Станко георгиев

    29 1 Отговор
    Кралев да не се прави на невинен. В началото на седмицата се снима нахалени нахилен с една от най проспериращите шахматистки, Габи Антова и часове след това по предложение на вече провалилия се доктор от очна клиника и бивш шеф на шахмата , руслан тошев, отрязаха от субсидия за високо спортно майсторство сигурната ни състезателка на олимпиадата за 2020 г. Срам сте за България , кралев и тошев. Срам, много голям срам
  • 4 Мирослав

    7 19 Отговор
    Доколкото разбирам, основният проблем е, че първата награда е дадена на друг спортист. Някой си мисли, че е запазена за него, пък я дават на друг. И той скача да иска оставки. Това се нарича наглост.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 Ачо Чалгарчето

    29 4 Отговор
    Айде, тая година алпинист - догодина водолаз и така до тракторист... Браво на бащата, човек с достойнство
  • 6 Лора

    12 1 Отговор
    Съществува ли все още такава церемония...! (Къде е спорта..!?)
  • 7 Коректен

    6 0 Отговор
    Да беше само този за гонене. 90% от обитателите на сградата на община варна са за гонене, ама шмрък, шмрък.
  • 8 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мирослав":

    Не си разбрал. Наградата е дадена на катерач-веган. Няма състезателен характер, не се организират такива състезания. Просто Атанас изкачава върхове и му дават награда за спортист на годината, макар че няма общо с конкурса. Ако е във форма на спортно катерене в състезателен характер, на първенство и др.разбирам. Ами по-добре да дадат на едно 14г. момче, което катери високи сгради, там наистина е първенство и момчето се представя достойно на европейски състезания по изкачаване. Това е състезание, да качиш връх сам не е.
  • 9 Трагично

    5 5 Отговор
    Скатов е алпинист веган ришли и наистина алпинизма няма състезателен характер и общо взето с тая награда се възхваляват самоубийците катерачи ужасен пример
  • 10 ШОП

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мирослав":

    Баба ми е на 93 години и ако некой шерпа я носи на гръб нея и кислородната й бутилка до 8 8хилядника, то тя също би могла да стане спортист на годината. Ще я светна, може да изяви желания.
  • 11 ВАРНА ЗНАЕ

    7 2 Отговор
    АКО ПОЗНАВАХТЕ БАЩАТА НА ДВАМАТА СПОРТИСТИ А И ТЯХ САМИТЕ ДРУГА ПЕСЕН ЩЯХТЕ ДА ПЕЕТЕ.БАЩАТА Е НАГАЛ ЦЕНИЧЕН ВУЛГАРЕН СЪДЕН ЗА КРАЙБИ И ПОБОИ ПОЛОВИН ВАРНА Е ПРОПИЩЯЛА ОТ ТЯХ ЙИВЕЯТ ПО КВАРТИРИ И БЯГАТ БЕЗ ДА СИ ПЛАЩАТ НАЕМИ ИВОДИ И ТОКОВЕ.А СИНЪТ ХРИСТО Е ПРОСТО НЕУПИСУЕМО НАГЪЛ И ЯВНО С ДОСТА ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ.НЕЗАСЛУЙАВАТ ДА СА СПОРТИСТИ НА ВАРНА

    Коментиран от #14

  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 5 Отговор
    Алпинизмът е спорта на смелите мъже! Всички други спортове са ЕКСХИБИЦИОНИЗЪМ, особено някои "женски спортове"...
  • 13 Габриела

    3 2 Отговор
    Вие ако познавате бащата на щангистите други работи щяхте да говорите до скоро из медийте се разказваше "прекрасният" им баща съден за побой и кражби :). Не разбирам тази награда която не е получил за синовете ли беше запазена или?Значи другите спортове нямат право на награди така ли?
  • 14 Стоян

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "ВАРНА ЗНАЕ":

    Да това са изключително противно семейство особено майката, но за нея няма да говорим в момента.. Ако ме разбра
  • 15 Катя

    0 0 Отговор
    Защо да не е номиниран алпинист? Боян Петров няколко пъти е бил в десетката за Спортист на годината! Това, че няма състезателен характер не означава, че не е спорт.