15 Декември, 2019 15:15 913 1

Алберт Попов е 12-ти във Вал д’Изер

  • алберт попов-
  • ски-
  • световната купа по ски алпийски дисциплини-
  • вал д’изер-
  • италия

По този начин той спечели първи точки за сезона

Алберт Попов е 12-ти във Вал д’Изер - 1

Скиорът ни Алберт Попов спечели първи точки за сезонна, след като завърши на 12-о място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини във Вал д’Изер, Италия.

Това е едно от най-силните представяния в кариерата на българина в оспорваното състезание. През миналия сезон той успя да постигне 6-о място в Шладминг и 9-о в Кицбюел.

Алберт Попов е 12-ти във Вал д’Изер

Стартът на 22-годишния скиор трябваше да се състои на 14 декември, но беше отменен заради лошите метеорологични условия.

Така днес (15 декември) Попов впечатли със силно каране и в двата манша. След първия беше 17-и, а след втория успя да се изкачи с цели 5 позиции нагоре.

В крайна сметка Попов изостана на 2,48 сек от победителя - французина Алекси Пентюро. След него в класирането са Андре Мюрер от Швеция и Стефано Грос от Италия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор
    Алберт е с трето време във втория манш. Уникално постижение.