Last news in Fakti

15 Декември, 2019 16:25 1 302 1

Левски ще зимува втори (ВИДЕО)

  • левски-
  • локомотив пловдив-
  • efbet лига

"Сините" завършиха 0:0 срещу 10 от Локо Пд

Левски ще зимува втори (ВИДЕО) - 1

Левски завърши 0:0 при гостуването си на Локомотив Пловдив в дербито на 20-ия кръг на efbet Лига. Парвиз Умарбаев удари гредата от фаул в 18-ата минута.

Ален Ожболт беше изгонен за глупава постъпка в 63-ата минута, когато отиде да избута Ейолфсон пред очите на Станислав Тодоров.

Сблъсъкът ще определи кой от двата отбора ще зимува на втората позиция във временното класиране. В момента Левски е втори с 42 точки, а пловдивчани са трети с 40, като не може да бъдат изместени тройката, тъй като четвъртият във временното класиране ЦСКА-София вече приключи участието си в есенния дял с актив от 39 точки.

Буквално преди двубоя около 6000 зрители станаха на крака, за да аплодират легендата Георги Илиев, за който това бе последният двубой в кариерата. Мачът бе под №461 в елита на България, което е абсолютен рекорд в родния футбол. Варненецът, който получи подарък картина на Стария град на Пловдив, се просълзи, но веднага се концентрира.

Треньорът на "смърфовете" Бруно Акрапович нямаше проблеми със състава. Той заложи на същите 11, които отнесоха с 3:0 Дунав насред Русе в предния кръг.
Пред Мартин Луков в защита действаха триото Езе, Малембана и Алмейда. Карагерен, Умарбаев, Петрович, Томашич бяха халфовете зад Георги Илиев, който днес бе капитан, а в атака играеха Димитър Илиев и Ален Ожболт.

Наставникът на столичани Петър Хубчев пък направи три промени сред титулярите от успеха с 2:0 над Витоша (Бистрица). Иван Горанов, Кали Тиам и Нуно Рейш се завърнаха в състава, като заеха местата на Ивайло Найденов, Филипе Нашименто и Янис Каргас. Милан Миятович бе вратар, а Живко Миланов, Рейш, Холмар Ейолфсон и Горанов бяха защитниците. Тиам и Мартин Райнов бяха опорните халфове, докато Франко Мазурек бе плеймейкър. Станислав Иванов и Паулиньо действат по двете крила, а атаката се води от Дени Алар.

"Червено-черните" започнаха по-активно, докато "сините" разчитаха на контраатака. Първата опасност беше в 10-ата минута, когато след центриране от фаул Тиам бе близо до това, да си отбележи автогол. Буквално при следващата атака Паулиньо майсторски надигра няколко противници и излезе сам срещу Луков стреля покрай лявата греда на домакините.

Опитният Илиев надхитри Тиам и спечели фаул на границата на наказателното поле пред Миятович. Зад топката застана Урамбаев, който майсторски прехвърли стената, но горната греда спаси столичани. Това се случи в 18-ата минута. Последва сериозна битка на терена, но точни удари в очертанията на двете врати липсваха.

Ейолфсон с глава стреля слабо малко преди края на първото полувреме. Много сериозна агитка подкрепяше "сините", които бяха препълнили сектора за гостите, а освен това и половината блок отстрани беше запълнен с фенове на Левски.

Привържениците на столичани запалиха множество факли в началото на втората част, което принуди Станислав Тодоров да спре мача за няколко минути. Последваха две опасни центрирания пред вратата на Луков, като удар с глава на Рейш пред голлинията беше избит от Езе. Минута по-късно имаше опасност пред Миятович, а в 55-ата минута Езе стреля с глава на сантиметри от дясната греда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гунди

    6 0 Отговор
    Че те тия са си вечно 2ри каква новина е това.