Last news in Fakti

16 Декември, 2019 06:38 1 470 0

Реал оцеля в последните секунди и се изравни с Барса (ВИДЕО)

  • реал мадрид-
  • валенсия-
  • ла лига

Завърши 1:1 при визитата си на Валенсия

Реал оцеля в последните секунди и се изравни с Барса (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Реал (Мадрид) оцеля в последните секунди и завърши 1:1 при визитата си на Валенсия в последния мач от 17-ия кръг на Примера дивисион. Така „кралският“ клуб се изравни по точки с лидера Барселона преди Ел Класико на „Камп Ноу“ в сряда от 21:00 часа българско време. Карлос Солер (78) даде преднина на "прилепите", а Карим Бензема (90+5) изравни.

„Белият балет“ имаше инициативата на „Местая“ от самото начало и на два пъти Бензема пропусна от изгодни позиции след умелата намеса и на вратаря Хауме Доменек, който отрази и мощен удар на Тони Кроос. Едва в 17-ата минута домакините стигнаха до първи точен удар, дело на Феран Торес, но право в ръцете на вратаря Тибо Куртоа.

Футболистите на Зинедин Зидан доминираха като цяло до края на първата част и пресираха съперника, а домакините създаваха добрите си положения най-вече чрез Феран Торес, но без сериозен успех.

Малко след почивката Серхио Рамос се подхлъзна и не успя да покрие връхлитащия Феран Торес, който изскочи сам срещу Куртоа след подаване на Родриго Морено, но не си поведе добре топката и шутира в крака на белгийския вратар.

„Прилепите“ играеха все по-често с топката през второто полувреме, но рядко създаваха опасности пред вратата на Куртоа. При една от тях в 78-ата минута Даниел Вас изпревари Начо за висока топка и я пусна към свободния Карлос Солер, който реализира от близка дистанция за 1:0.

До края на мача гостите натиснаха и усилията им се увенчаха с успех в последните секунди, след като включилият се при корнер вратар Куртоа се извиси и стреля с глава, стражът на домакините спаси, а при разбъркването Карим Бензема (90+5) бе най-съобразителен и изравни за крайния резултат 1:1.

След ремито Реал (Мадрид) остава втори в класирането с 35 точки и по-лоша голова разлика от шампиона Барселона. Валенсия е на осмата позиция с 27 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА