16 Декември, 2019 12:55 1 098 2

Избраха най-добрите бойци на България

  • златен пояс-
  • бойци-
  • награди-
  • красен кралев

Наградата за най-добър спортист при мъжете отиде при Кристиян Дойчев

Избраха най-добрите бойци на България - 1
Снимка: Facebook

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в церемонията по връчване на наградите „Златен пояс“ на Националната асоциация на бойните спортове. Събитието се организира за втора година, а за отличията се състезаваха над 40 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията.

„Изключително ми е приятно за втора поредна година да бъда част от годишните награди "Златен пояс". Изпращаме една изключително успешна година. Състезателите на всички федерации, членки на Асоциацията, спечелиха над 300 медала във всички възрастови групи от европейски и световни първенства, което е огромен успех. Знам, че тези отличия са стимул за младите бойци да защитават достойно честта на България. Именно безбройните медали и пълните зали са най-добрият атестат за Вашата работа“, заяви министър Кралев и пожела на състезателите още по-успешна година.

„Бъдете здрави, още по-ентусиазирани, ставайте все по-силни и продължавайте да прославяте нашата страна, както сте го правили и досега“, каза още Кралев.

Той връчи приза в категория „Ярка победа“, който бе завоюван от световната шампионка по самбо и златна медалистка от Европейските игри в Минск Мария Оряшкова. Тъй като Оряшкова е на подготвителен лагер, наградата ѝ получи нейната съотборничка в националния отбор и бронзова медалистка от последното Световно първенство Ваня Иванова.

Наградата за най-добър спортист при мъжете отиде при Кристиян Дойчев, който тази година спечели титла от Европейското първенство по карате киокушин и сребърен медал от Световния шампионат.

Наградата „Златен пояс“ при жените спечели Албена Ситнилска. През 2019 г. тя триумфира със световните и европейските титли в два спорта – таекуондо ITF и кикбокс. За най-добър треньор бе избран Радослав Пенов (шотокан карате-до), а призът в категория „Вярност на традициите“ спечели Петър Драгоев.

На церемонията присъстваха още двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян, световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова, световният шампион по борба Елис Гури, председателят на Българската федерация по джудо Румен Стоилов и вицепрезидентът на централата Даме Стойков.

Националната асоциация на бойните спортове е учредена през 2015 година, за да подпомогне, подкрепи и популяризира бойните спортове в България. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба, които зарадваха гостите на събитието със зрелищно шоу. По време на церемонията всяка една от 12-те федерации раздаде награди на най-добрите си състезатели и треньори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    2 2 Отговор
    Бойци? От кое поделение са и в какъв род войски?:))) Да не наричаме някакви си рептили, които могат единствено да ядат пой и да се бият бойци.

    Коментиран от #2

  • 2 Този

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    А ти като си русенец, да не си случайно от Сливен