16 Декември, 2019 14:09 2 927 2

Прекратиха мач по водна топка заради масов бой във Варна

  • водна топка-
  • бой

Сериозни наказания след инцидента

Прекратиха мач по водна топка заради масов бой във Варна - 1
Снимка: БГНЕС

Мачовете квалификациите за мъжкото първенство по водна топка в група „А” се играха в София, а във Варна бяха срещите от група „Б” между петте варненски клуба – КПС Варна, Черно море, Аква спорт, Комодор и Тича.

За съжаление, началото на новия сезон в мъжката водна топка беше белязан с нелицеприятни инциденти, некореспондиращи с духа на феърплея. В центъра на скандалите се оказаха КПС Варна и Аква Спорт. Срещата помежду им на басейна в комплекс „Приморски” беше прекратена на полувремето заради размяна на удари между състезатели при смяна на местата на отборите. Инцидентът става при 3:5 за Аква Спорт. Техническата комисия на БФВТ предстои да се произнесе за крайния резултат от мача, затова все още не може да бъде обявено крайно класиране от турнира във Варна, добавят още от БФ по водна топка. Вариантите, които посочват от централата, са служебна загуба на един от двамата съперници, едновременна служебна загуба и на двата отбора, доиграване на мача или преиграване на срещата.

Решението на Дисциплинарната комисия на БФВТ е: лишаване от домакинство за 5 турнира и глоба от 1500 лв. за КПС Варна; лишаване от домакинство за 4 турнира и глоба от 900 лв. за Аква Спорт; лишаване от състезателни права за 4 срещи и глоба от 400 лв. на Светослав Илиев; лишаване от състезателни права за 3 срещи и глоба от 300 лв. на Дамян Любомиров, и двамата от Аква Спорт.

Батални сцени имаше и в столицата, на мача Локомотив НН – ЦСКА.

Решенията подлежат на обжалване пред УС на БФВТ в 7-дневен срок от съобщаването му. Предстои санкциите за случилото се на мачовете във Варна и София да бъдат потвърдени на заседание на УС на БФВТ, който има право да ги промени, се уточнява в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    5 1 Отговор
    Е, те тея освен да си късат плувките, ко друго могат?!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.