Last news in Fakti

3 Януари, 2020 20:04 1 371 1

Цецо Соколов: Отиваме, за да вземем нашето

  • соколов-
  • волейбол-
  • олимпийска квалификация-
  • българия-
  • национален отбор

Много сме мотивирани да успеем, заяви волейболният ни национал

Цецо Соколов: Отиваме, за да вземем нашето - 1
Снимка: БГНЕС

Диагоналът на националния отбор на България Цветан Соколов говори на летище “София” малко преди тимът ни да замине за Берлин, където от 5 до 10 януари ще се проведе олимпийския квалификационен турнир за Токио 2020.

“Повече от мотивирани сме. Два пъти победихме Египет. С два различни състава играхме. Готови сме да водим битки. Винаги има значение как започваш един турнир. При победа, тя винаги ти дава криле. Нормално е да има някакво напрежение у нас, но трябва да го преодолеем”, заяви Цветан Соколов пред медиите.

“100% ще повлияе на Франция скандалите и контузиите, които имат преди турнира в Берлин. Не забравяте, че този отбор на Франция изигра една Световна лига с втория си състав и стигна на финалите. От френските състезатели всички играят в много силни отбори извън Франция. Всички играят един доста добър волейбол. Ще ни бъде трудно”, добави Соколов.

“Други отбори са фаворитите. Ние отиваме там, за да се борим. Ние отиваме само с една единствена цел. Да се класираме на Олимпиадата. Отиваме в Берлин, за да си вземем нашето”, продължи диагоналът на Зенит (Казан).

“Георги Братоев получи травма, която не му позволи да пътува с отбора. Първо му пожелавам да оздравее много бързо, защото преди ден едва ходеше. Всички познаваме Георги. По време на игра, в момент на мач той е перде и може да даде спокойствие във важните моменти”, коментира Соколов.

“Все още си спомням този мач с Бразилия. Толкова малко ни делеше от класиране за Олимпиада.
Преживяли сме го 100%, а и да не сме, ще трябва да го преодолеем. Не аз правя системата за класиране на Олимпийски игри. Там според мен трябва играят отбори от Топ 10 в света. На тази олимпиада ще играе Чили. Не омаловажавам силата на отбора им, но тези хора ще отидат на Олимпиада, а ние може да я гледаме по телевизора. На мен не ми харесва тази система, но не ние не ги решаваме тези неща”, продължи Цецо Соколов.

“Имаме нужда и от късмет в Берлин. Дай Боже, най-накрая и ние да го имаме. И Дай Боже да победим всички и да се класираме на Олимпиадата. Много мотивирани сме да успеем”, завърши Цветан Соколов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anonim

    0 0 Отговор
    Знаем какво ще вземете