8 Януари, 2020 17:16 2 516 6

България успя! На две победи сме от Олимпийските игри

  • волейбол-
  • българия-
  • сърбия-
  • полуфинал-
  • олимпийска квалификация-
  • франция

Националният ни тим по волейбол победи с 3:2 Сърбия и е на полуфинал на олимпийския квалификационен турнир в Германия

България успя! На две победи сме от Олимпийските игри - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по волейбол се класира за полуфиналите на олимпийската квалификация в Берлин. Тимът на Силвано Пранди надделя с 3:2 (25:21, 24:26, 25:22, 20:25, 15:13) над европейския шампион Сърбия и ще спори на полуфиналите с домакина Германия или Словения.

България влезе в двубоя с "плавите" след две победи 3:2 срещу Франция и 3:0 срещу Холандия и се нуждаеше от спечелване на два гейма, за да достигне до елиминациите.

Така България зае първото място в групата и чака съперника си. С кого ще играем зависи най-вече от Словения. Ако те загубят от Чехия, то те ще се изправят срещу "лъвовете" в полуфиналите. Ако обаче надделеят срещу аутсайдера, тогава ще заемат първото място и ще срещнат Франция, а България ще се изправи срещу Германия. Двубоите ще бъдат в четвъртък (9 януари).

Първи гейм
Българският тим започна мача с отлична блокада от Соколов. До първото техническо прекъсване двубоят се движеше точка за точка, като сърбите опитаха да изнервят обстановката с с претенции към отсъжданията. "Плавите" имаха аванс от точка на първото техническо прекъсване, но силните сервиси на Соколов доведоха до три поредни точки за България.

Отлични български комбинации и сервиси дадоха предимство на тима при второто техническо прекъсване - 16:13. Страхотен начален удар на Сеганов доведе до още по-голям аванс за България - 18:14. Блокада на Йосифов даде още по-голяма увереност на момчетата, а камерата за излъчване на двубоя попречи на Салпаров да спаси една топка. Протестите на тима ни обаче не помогнаха. Разликата се запази до 21:17 в полза на "лъвовете". Ас на Йосифов предреши изхода на първия гейм - 22:17. Тази първа част завърши с успех за България с 25:21.

Втори гейм
България отново започна добре с две точки и неудържим Соколов. До първото техническо прекъсване нито един от двата отбора не успя да дръпне. Сърбите имаха аванс от една точка, който набъбна в един момент, но момчетата на Силвано Пранди успяха да обърнат, като за Соколов и Йосифов продължаваха да бъдат неуловими за блокадата и защитата на съперника. Второто техническо предимство дойде при преднина от 1 точка за Сърбия - 16:15.

Последва отлична серия на сервис от Сеганов и 18:16 в наша полза. "Плавите" отново излязоха напред в резултата - 20:19. Oтлична двойна блокада отново даде аванс на България - 22:21. Убийствен сервис на Петрич отново доведе до преднина на Сърбия. Силвано Пранди взе прекъсване, а след него тимът ни изравни. Последва геймбол за съперника ни, но блокаут отново изравни резултата 24:24. За жалост две поредни точки за Сърбия дадоха успех на съперника ни в гейма - 24:26.

Трети гейм
Сърбия дръпна доста в началото на третия гейм, като в един момент "плавите" бяха с аванс 7:2. Йосифов, Соколов и компания обаче успяха да се измъкнат от трудната ситуация и стигнаха до 10:10, а след това резултатът започна да се движи точка за точка.

България поведе за пръв път в този гейм при 14:13. Смяната на водачеството по време на гейма не спря до 19:19. Тимът ни успя да излезе напред с 21:19, а сервис на Петрич в мрежата ни доближи на 3 точки от успех в гейма и класиране на полуфиналите. Мощен сервис на Цветан Соколов със скорост 110 км/час разби защитата на съперника - 23:20. Стигнахме до три сетбола, а първата атака на сърбите проби Салпаров - 24:22. Грозданов заби през центъра и класира България на полуфинал - 25:22.

Четвърти гейм
На игрището излязоха доста от играчите, които получават по-малко шанс за изява и в двата тима. Настроението в българския тим се повиши и тимът ни дръпна с 8:6 на първото техническо прекъсване. Сърбите от своя страна тръгнаха да защитават честта си и обърнаха бързо до 13:11 в своя полза. Разликата се поддържаше такава до края на гейма, когато дори се увеличи. Така или иначе обаче за България резултатът вече няма значение. Сърбия спечели тази част с 25:20 и победителят ще се определи с тайбрек.

Пети гейм
Сърбите поведоха, но българският тим не се даваше. Съперникът ни дръпна с 8:5, след което се стигна до 10:8. Братята Пенчеви се развихриха и България поведе с 13:11. След няколко разигравания всичко приключи - 15:13 за България и крайна победа с 3:2.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕСТНИЯТ АНТИ ЧАЛГА РОКАДЖИЯ

    21 0 Отговор
    Браво на момчетата и нека се класират. Заслужават го!
  • 2 Значи

    22 1 Отговор
    Бяхме на 2 точки от класирането за олимпиадата срещу Бразилия, дано сега да вземат два мача и да ги гледаме нашите в Токио

    Коментиран от #3

  • 3 Именно

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Значи":

    с/у Бразилия имахме и мач-бол
  • 4 Behemoth

    0 13 Отговор
    Дреме ми!Ама наистина кой се интересува от палячовци прехвърлящи топка....дайте нещо за коврите...силикони миликони ,салфетки....мечовци с тузарски жипуви...

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Червен бастун

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Бягай да правиш федерки да се успокоиш
  • 6 Някой си

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Точно