10 Януари, 2020 19:54 1 285 0

Йосифов: Националният тим бе сбъдната мечта

  • йосифов-
  • отказване-
  • национален отбор-
  • равносметка-
  • волейбол-
  • българия

"Бъдещето пред представителния ни тим е светло", убеден е капитанът

Йосифов: Националният тим бе сбъдната мечта - 1
Снимка: БГНЕС

Капитанът на българския национален отбор по волейбол Виктор Йосифов похвали своите съотборници за представянето на олимпийската квалификация в Берлин. "Трикольорите" загубиха с 1:3 срещу домакина Германия в полуфиналите, а опитният Йосифов потвърди решението си да спре да играе за националния тим.

"Чувствам се нормално, отдавна обмислям това решение. Имаше емоция след мача снощи. Развълнувах се, когато видях публиката, която ни подкрепяше. Всички българи трябва да бъдат горди от тези момчета, защото показахме волейбол от световна класа. Победихме най-добрите отбори. Момчетата играха на ниво, което едва ли някой си е представял. Преди заминаване бях оптимист, но не очаквах да запишем три победи в групата, където играхме страхотно. Надиграхме топ отбори по категоричен начин. До средата на втория гейм с Германия не играхме добре, както в предишните дни. Беше сбъдната мечта да бъда в националния отбор. Имахме успехи и доста разочарования в тези години. На няколко пъти малко не ни достигаше да спечелим медал. Това, което преживях в тези години, ще го нася цял живот - европейското първенство в Турция 2009 година, европейското първенство в София през 2015 година, както и олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Надявам се младите в националния отбор да имат по-големи успехи от това, което имах аз. Благодаря на всички треньори през тези години. Силвано Пранди ми даде шанс да покажа какво мога. Това е може би знак на съдбата, че завърших пак при него. В националния отбор бяхме като едно голямо семейство", заяви Йосифов при завръщането си в София от германската столица.

"През всичките тези години не съм почивал, бях на всички турнири и първенства. Опазих се от травми. Националният отбор изисква ниво, а то иска усилия, лишения и саможертви. С напредване на възрастта става все по-трудно. След тези няколко дни съм оптимист за бъдещето на тима. Видях голямо желание и себераздаване от момчета на около 20 години. Те са талантливи, но нека се развият и да използват шанса, който имат", каза още Виктор Йосифов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА